Analitičari predviđaju dobre zarade američkih kompanija

Dodajte komentar

Analitičari s Wall Streeta predviđaju još jedan odličan kvartal što se tiče poslovnih rezultata američkih kompanija.

U trećem tromjesečju kompanije su u prosjeku ostvarile rast zarade po dionici od 19,2 posto, pokazuju prognoze FactSeta.

Ako se prognoze obistine, rezultat u trećem kvartalu uz 25-postotni rast u prvom i drugom označiće najsnažniji rast zarada od januara do kraja septembra od 2010. godine.

Predstojeća sezona objave kvartalnih finansijskih izvještaja tako će malo skrenuti pažnju američkih ulagača s rasta prinosa na državne obveznice koji su na sedmogodišnjem maksimumu, a što je proteklih dana snizilo cijene dionica.

“U protekla tri mjeseca prognoze zarada, koje u pravilu padnu prije sezone objave izvještaja, držale su se posebno dobro. To je takođe rezultat snage ekonomija”, ističe za Financial Times Jonathan Golub, analitičar američkih dionica u Credit Suisse.

U prognozama o rastu zarade Golub je izračunao da je sedam procenata direktna posljedica poreske reforme koja je smanjila opterećenje kompanijama, a dva procenta rezultat su podsticajnih vladinih politika.

Međutim, ta dva razloga neće se ponoviti u idućim godinama, upozorava Golub. Očekuje se da najveći skok zarade objave naftne kompanije, a potom finansijski sektor.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *