“Lovćen Karavan zdravlja” sjutra boravi u Tivtu

Dodajte komentar

Lovćen osiguranje AD član grupe Triglav svoj doprinos borbi protiv raka dojke tradicionalno iskazuje kako kroz brigu o zdravlju svojih zaposlenih, tako i kroz društveno odgovorne aktivnosti poput Lovćen osiguranje – Karavan zdravlja koji je dio Nacionalne kampanje za borbu protiv karcinoma dojke „Za nju“.

Prva „stanica“ Lovćen osiguranje – Karavan zdravlja bila je u Nikšiću prošle sedmice, gdje je priliku za besplatan palpatorni preglede dojki i edukaciju za samopregled iskoristilo preko 50 građanki tog grada. Sjutra, 12. oktobra Lovćen osiguranje – Karavan zdravlja boravi u Tivtu (Porto Montenegro od 11.00h-16.00h) kada će zaposleni iz kompanije zajedno sa doktorima iz Instituta za javno zdravlje i studentima medicine razgovarati sa građanima Tivta o značaju ranog otkrivanja i prevencije ove teške i  vrlo rasprostranjene bolesti, a zainteresovane građanke mogu zakazati za sjutradan svoj besplatni termin za pregled i konsultacije sa ljekarom.

Ovogodišnji Lovćen osiguranje – Karavan zdravlja,  obići će tri crnogorska grada Nikšić, Tivat i Podgoricu. Nakon Tivta Karavan boraviti u Podgorici  (Mall of Montenegro 19. oktobar).

“Svi smo na istom zadatku, stati na kraj poraznim rezultatima ove opake bolesti i ranom dijagnostikom obezbijediti pobjedu nad bolešću koja je izuzetno rasprostranjena u Crnoj Gori i sa negativnim bilansom liječenja upravo zbog kasne dijagnostike. Podsticaj, olakšavanje i pomoć  za preventivne preglede kao i edukacija o ovoj bolesti mogu imati veliki značaj u spašavanju života i pozitivnim rezultatima liječenja te opake bolesti. Svako može biti žrtva bolesti, borimo se zajedno da ubuduće pričamo o pobjedama nad njom. Ovo je misija čije trajanje nije određeno samo u oktobru mjesecu koji je simbolično označen kao mjesec borbe protiv kancera dojke. Borba s ovom bolešću je neprestana, i svi moramo učestvovati u njoj.” – poručuju iz Lovćen osiguranja

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *