Država izlazi iz Novog Duvanskog

Dodajte komentar

Arapska kompanija BMJ Industries preuzeće do kraja sedmice većinsko vlasništvo u Novom duvanskom kombinatu, nakon što na sjednici Skupštine akcionara, zakazanoj za sjutra, bude donijeta odluka o dokapitalizaciji kompanije, kazao je Dnevnim novinama član Savj eta za privatizaciju i kapitalne projekte Branko Vujović.

Time će BMJ Industries preuzeti 70 odsto akcija Novog duvanskog, dok će Glavni grad i država Crna Gora imati oko 30 odsto.

“Nakon toga će se na sljedećoj sjednici Skupštine akcionara, koja će uslijediti u narednih nekoliko mjeseci, država potpuno povući iz vlasništva Novog duvanskog jer sa lokacije stare fabrike nije prenijeta nijedna mašina”, istakao je Vujović.

Te mašine i oprema predstavljali su imovinu kojom je država učestvovala u kapitalu Novog duvanskog. Uz njih, u vlasništvu države je i nekoliko poslovnih prostora u Srbiji, koji će, kako navodi Vujović, biti ponuđeni na prodaju.

“Novac koji dobijemo od prodaje biće prihod države”, rekao je Vujović.

Dokapitalizacija kompanije predviđena je privatizacionim ugovorom, koji je Vlada zaključila 2016. godine sa investitorom. Njime je definisano da se srazmjerno učešće države i Glavnog grada u Novom duvanskom smanjuje srazmjerno realizovanim investicijama BMJ Industriesa.

(Opširnije u Dnevnim novinama)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *