Austrijski Spar planira ulazak u Srbiju

Dodajte komentar

Jedan od najvećih trgovinskih lanaca u Evropi – Spar -planira da dođe u Srbiju, potvrdio je za B92.net Boštjan Brantuša, direktor Spara za proširenje i razvoj.

Spar je jedan od najvećih svjetskih prehrambenih trgovinskih lanaca sa gotovo 16.000 objekata u 34 zemlje. Najveći je lanac supermarketa u Austriji, gdje mu je i sjedište, sa više hiljadu objekata, više od 500 ima u Italiji i oko 280 u Sloveniji, Mađarskoj, Češkoj i od ove godine novih 100 u Hrvatskoj. Ima više od 30.000 zaposlenih.

Kompanija je osnovana 2007. godine.

– Spar ima planove za Srbiju – rekao je Brantuša na marginama CEE Property Foruma u Beču.

Prema njegovim riječima, Spar će nakon stabilizacije tržišta u Hrvatskoj, gdje sada intezivno radi, preći na tržište Srbije.

– Jedino sada prvo moramo da završimo Hrvatsku. Takav je plan, i kada se stabilizuje tržište u toj zemlji, naš sljedeći korak je pogledati šta se radi u Srbiji – kaže Brantuša.

Prema njegovim riječima, za sada kompanija nema vremensku odrednicu, ali ističe da su predstavnici kompanije, a i on lično, s vremena na vrijeme u Beogradu i Srbiji da se upoznaju sa tržištem. Kako kaže, “planovi će sigurno biti poznati u doglednoj budućnosti”.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *