Naslovne strane dnevnih novina za 01.septembar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Srpsko-crnogorski konzorcijum želi da gradi bolnicu u Danilovgradu

Osnivač prve privatne Atlas bolnice u Srbiji Igor Georgijev i direktor crnogorske mikrofinansijske institucije Capital Invest Predrag Jovanović poslali su pismo o namjerama gradonačelnici Danilovgrada Zorici Kovačević i ponudili partnerstvo i investicioni projekat, vrijedan između deset i 12 miliona eura za izgradnju opšte bolnice na teritoriji ove opštine.

Legalne paklice cigareta jeftinije za 20 do 40 centi

Vlada je u julu ove godine zbog drastičnog pada legalne prodaje i smanjenja naplate akcija odlučila da specifičnu akcizu smanji za 20 centi po prosječnoj paklici, a proporcionalnu zadrži na 32 odsto maloprodajne cijene. Tokom prošle godine Vlada je tri puta povećala akcize na cigarete, što je prepolovilo legalno tržište cigareta usljed organizovanog šverca. Sve to uslovilo je da su cijene cigareta na crnom tržištu bile i dvaput veće od sličnih na uličnom tržištu.

Dan

  • Privredi smanjiti poreska opterećenja
  • Počela izgradnja naselja Central na Luštici
  • Deset plata preko 10.000 eura
  • Lazović kupio 2.000 akcija Luke Kotor za 16.000

Pobjeda

Osam gradilišta otvoreno na tivatskom aerodromuNovi terminal do kraja oktobra

Na tivatskom aerodromu radi se na osam gradilišta, a najznačajnijije, kako je kazao direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić, izgradnja novog dolaznog terminala od 1.300 kvadrata. Radovi na ovoj investiciji vrijednoj dva miliona eura, koje izvodi kompanija Fidija, teku predviđenom dinamikom i biće okončani do kraja oktobra.

Republički zavod za urbanizam i projektovanje uradio Prijedlog plana na prostoru bivše kasarne u Podgorici

Republički zavod za urbanizam i projektovanje uradio je prijedlog plana urbanistički Projekat “Kasarna Morača, po kojem će na ovom podgoričkom lokalitetu biti podignuta samo zgrada opere. Ukoliko, shodno Studiji zaštite kulturnih dobara dva postojeća objekta na urbanističkoj parceli UP1 budu zadržana, dozvoljava se samo rekonstrukcija i adaptacija u postojećim gabaritima, a sadržaji mogu biti samo muzej, galerija i druge kompatibilne namjene.

Otvoren hotel “Lazure” u Meljinama – Lazaret u luksuznom izdanju

Hotel “Lazure” sa pet zvjezdica u Meljinama otvorenje nakon trogodišnje rekonstrukcije i izgradnje, a prvi gosti iz Amerike, Njemačke, Engleske stižu danas. Projekt menadžer Ana Martinova naglašava da će hotel raditi tokom cijele godine, da od proljeća u najavi imaju goste iz Francuske, a tokom narednog ljeta iz Rusije, Srbije, BiH. Investitor je ruska kompanija “Imperio Holding Ltd koja je u dosadašnju izgradnju uložila 25 miliona eura.

Dnevne novine

DIREKTOR AERODROMA DANILO ORLANDIĆ SMATRA DA ĆE SE KONCESIONI AKT MIJENJATI

Eksperti IFC-a angažovani na izradi koncesionog akta za Aerodrome Crne Gore treba da saopšte na osnovu kojih parametara su došli do zaključka da su 46 miliona eura krajnji benefit koji će nakon 30 godina imati Crna Gora, a pri tom imajući u vidu da je scenario pravljen s tim da država i preduzeće praktično ništa ili vrlo malo ulažu, kazao je juče direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić.

NA BERZI OSTVARENO SKORO TRI MILIONA EURA PROMETA – NAJVIŠE RASLE AKCIJE SOLANE

Najveći promet na Montenegroberzi, u iznosu od 2.828.290 eura, prošle nedjelje je ostvaren trgovinom akcijama Instituta “Simo Milošević”, dok je ukupan promet iznosio skoro tri miliona.

IZVJEŠTAJ SEKTORA ZA UPRAVLJANJE ODUZETOM IMOVINOM ZA PRVU POLOVINU GODINE

Sektor za upravljanje oduzetom imovinom je, imajući u vidu ovlašćenje i nadležnosti definisane Zakonom o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću, u prvoj polovini ove godine na osnovu kojeg je oduzeta velika kvadratura zemljišta, kuće, stanovi, ali i luksuzni automobili, mobilni telefoni, vrijedan nakit…

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *