EPCG dijeli 55.2 miliona eura dividende

2 komentara

Skupština akcionara Elektroprivrede Crne Gore donijela je danas odluku o isplati dividende u iznosu od 55.282.227,64 eura. Divedenda će biti isplaćena iz neraspoređene dobiti, a bruto vrijednost dividende po akciji iznosi 0,4214 eura.

Takođe, na današnjoj Skupštini akcionara EPCG izabran je i novi Odbor direktora.

“Shodno Zakonu o privrednim društvima, Skupština je, po utvrđenom dnevnom redu i u skladu sa Statutom Društva, razriješila i izabrala nove članova Odbora direktora kompanije. Za članove Odbora direktora izabrani su Đoko Krivokapić, Ranko Milović, Ljubo Knežević, Samir Hodžić, Vladan Radulović, Oreste Bramanti i Masimo Tiberga”, saopšteno je iz EPCG.

U EPCG-u ističu da su angažovanjem menadžerskih struktura i zaposlenih u kompaniji kao i dobrim upravljanjem troškovima ostvarena osnovna načela Poslovne politike.

“Prošla godina bilježi nepovoljnu hidrološku situaciju što je prouzrokovalo da proizvodnja u 2017. godini bude 2.190,1 GWh ili 26 odsto manje od plana. Isporuka električne energije kupcima EPCG u 2017. godini iznosila je 3.113,7 GWh. Ukupno je potrošeno 2.270.763 MWh što je rekordna potrošnja ikada zabilježena. Plan potrošnje premašen je 6,36 odsto. U toku 2017. godine smanjena su potraživanja kod distributivnih kupaca i ostvaren stepen naplate 2,5 odsto veći u odnosu na ukupno fakturisanu realizaciju u 2017. godini. Kapitalna ulaganja iznosila su 5.836.822 eura a većina se odnosila na projeke u proizvodnji”, zaključuje se u saopštenju EPCG-a.

Podijeli ovaj članak
2 Komentara
  • Dokaz koji se čekao- na negativni revizorski izvještaj i na profitni minus iz poslovnih aktivnosti beskičmeni upravljači i menadžment su poslušnički aminovali uništavanje likvidnosti EPCG-a.

    Ima gorih od Italijana, samo što to g-din Miličković neće nikada priznati. A, sad je vrijeme da poskupe cijene struje za opet novu likvidnost koju će sliti na štetu kompanije.

    Šteta što je istina da je g-din Krivokapić ovome svemu stavio potpis i odardio baš kako nije dobro za kompaniju.

  • Sad je red da se zaduze za nove investicije… sta ce im svoje pare…kad mogu pomoci banci da zaradi…bolje uzeti dividendu dok su Italijani jos tu… pa da ih isplatimo poslije… o Ekonomski boze zagrmi jedanput…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *