Naslovne strane dnevnih novina za 26. jul – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

Knežević informisao Žugića o teškoćama u poslovanju

Predstavnici Atlas i IBM banke informisali su juče guvernera Centralne banke (CBCG) Radoja Žugića o izazovima sa kojima se suočavaju u poslovanju i predstavili planove mjera i aktivnosti za rješavanje svih otvorenih pitanja, saopšteno je iz vrhovne monetarne institucije.

NEĆE BITI NOVOG ROKA ZA INTEGRISANE DOZVOLE

Rok za dobijanje integrisane dozvole za rad, koju još nemaju Kombinat aluminijuma (KAP), Željezara Tosčelik, Kovačnica i druge firme, neće biti produžen, kazao je juče u parlamentu ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović. Rok za dobijanje dozvola istekao je 1. januara, a prema riječima Radulovića, kazna koja je predlogom zakona podignuta sa 15.000 na 40.000 eura može biti naplaćena i više puta za različite propuste.

Dobit 3,4 miliona eura

Crnogorski Telekom ostvario je 3,4 miliona eura neto dobiti u prvoj polovini godine, što je za 1,2 miliona više u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopšteno je iz kompanije.

Dan

Kod Aca uložili još 20 miliona

EPCG je u 2016. godini kod Prve banke držala 29,95 miliona, dok su u prošloj godini iznos depozita kod banke čiji je najveći akcionar Aco Đukanović uvećali za 20 miliona eura. Kod većine banaka su u prošloj godini smanjili iznos oročenih depozitaElektroprivreda (EPCG) je na kraju protle godine kod banaka držala 217 miliona eura, što je za 15 miliona više nego na kraju 2016. godine.

Kupuju akcije A2A

Akcionari Elektroprivrede (EPCG) trebalo bi da na skupštini 20. avgusta odobre kompaniji da kupi 13,05 miliona sopstvenih akcija od italij anske kompanije A2A, po cijeni od 3,96 eura po akdiji. Za kupovinu akdija A2A je potrebno 51,65 miliona, koje će dati EPCG.

Za rezervaciju stana hiljadu eura

Nekoliko građana se žalilo iDanu” da im je firma Trudbenik tražila hiljadu eura za rezervaciju stana, što je suprotno pravilima projekta. Iz firme Trudbenik su negirali ove tvrdnje. Projektni odbor će uskoro potpisati sporazum sa građevinarima kojim će propisati da se stanovi ne smiju rezervisati.

Pobjeda

Gubitak 284 hiljade eura

Održavanje željezničkih voznih sredstava za šest mjeseci tekuće godine ostvarilo je gubitak od 284.000, što je 20.000 eura više nego u istom periodu prošle godine. Prihodi su bili 766.000 eura, a rashodi 1.05 miliona eura.

Ko nema dozvolu biće zatvoren

Ministar turizma Pavle Radulović upozorio je juče da neće biti produžavanja roka, koji je istekao 1. januara, za dobijanje integrisane dozvole za rad koju još nemaju KAP, Tosčelik, Kovačnica, Svinjogojska farma i drugi.

Uvoz 1,2 milijarde, izvoz 199 miliona

Spoljnotrgovinska robna razmjena Crne Gore za šest mjeseci, prema preliminarnim podacima Monstata, iznosila je 1,4 milijarde eura, što je 13,8 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period. Izvezena je roba vrijedna 198,6 miliona eura, što je 19 odsto više u odnosu na uporedni period. Uvoz je bio viši 12,9 odsto i iznosio je 1,2 milijarde eura. Pokrivenost uvoza izvozom iznosila je 16,5 odsto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *