Naslovne strane dnevnih novina za 30. jun – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

AKCIONARI PLANTAŽA DIJELE 600.000 EURA

Akcionarima Plantaža će, od prošlogodišnje neto dobiti od 2,4 miliona, na ime dividende biti isplaćeno ukupno 600.000 eura, odlučila je Skupština dioničara. Preostali dio dobiti biće akumuliran. Akcionari su usvojili finansijske iskaze sa prošlogodišnjim izvještajem o poslovanju, prema kojem je kompanija ostvarila neto profit skoro pet odsto veći u odnosu na 2016.

NAJVIŠE TRGOVANO AKCIJAMA GENERALI OSIGURANJA

Ostvareni promet na Montenegroberzi prošle sedmice je, kroz 45 zaključenih transakcija, iznosio 3.493.594 eura, saopšteno je Vikend novinama iz Montenegroberze. Najveći dio prometa, u iznosu od 3.090.559 eura, ostvaren je trgovinom akcijama kompanije Delta Generali Osiguranje Montenegro. Slijedi 353.706 eura akcija Jugopoetrola i 13.900 eura akcija pljevaljske firme Proljeće Komerc.

Od 1. jula samo sijalice ispod 100 vati

Stavljanje na tržište klasičnih sijalica sa žarnom niti snage 100 vati i veće neće biti dozvoljeno nakon 1. jula, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije. Razlog je, kako su objasnili, primjena Pravilnika o zahtjevima za ekodizajn neusmjerenih sijalica za domaćinstva.

Dan

Dug u bankama preko 15 miliona

Skupština akcionara Plantaže juče je na redovnoj godišnjoj sjednici donijela odluku o usvajanju finansijskih iskaza sa izvještajem o poslovanju za 2017. godinu. Na osnovu finansijskog ivješataja moglo se zaključuti da je kompanija lani postigla ostvarenu dobit u iznosu 2,4 miliona eura što je za gotovo 5 odsto više u odnosu na 2016. godinu.

Ostvaren napredak

Crna Gora je ostvarila značajan napredak u procesu evropskih integracija u sektoru saobraćaja, koji će pozitivno uticati na ukupni razvoj države, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Iz ministarstva su kazali da je u četvrtak u Briselu održan sastanak Pododbora za oblast saobraćaja, energetike, životne sredine i regionalni razvoj između Crne Gore i Evropske komisije (EK).

Klasične sijalice odlaze u istoriju

Poslije 1. jula, na osnovu pravilnika o zahtjevima za eko-dizajn neusmjerenih sijalica za domaćinstva, neće biti dozvoljena prodaja klasičnih sijalica sa žarnom niti snage 100 vati (W) i više, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Pobjeda

Poklanjaju tojotu auris hibrid

Sosiete ženeral banka pokrenula je nagradnu igru za korisnike visa kartica. Svi korisnici visa elektron, visa klasik i visa gold kartica, koji u periodu od 1. jula do 31. avgusta tekuće godine budu obavili barem jednu transakciju, odnosno plaćanje tim karticama, u iznosu od najmanje pet eura. Glavna nagrada ove dvomjesečne nagradne igre je automobil ,,tojota auris hibrid, dok će korisnici visa kartica imati šansu da tokom svake od devet sedmica nagradne igre osvoje i sedmičnu nagradu poklon vaučer Kosmetiks marketa u iznosu 100 eura. Izvlačenje imena dobitnika biće 5. septembra.

Njemci grade etno selo iznad Zelenike

Advokatska kancelarija ,,Simrak iz Herceg Novog u ime hercegnovske kompanije “Ferienanlage Luhmann Prahl Riesenberg Sander Beuermann sa njemačkim kapitalom, dobila je građevinsku dozvolu od Ministarstva održivog razvoja za izgradnju etno sela u Sasovićima iznad Zelenike.

Vuković: Nema više gradnje elektrana bez saglasnosti Brisela

Filip Vuković (DPS) kazao je juče u parlamentu da se nijedan megavat više ne može napraviti bez saglasnosti Brisela. Ovaj sektor je pod striktnom kontrolom EU. Svjedoci smo kako se grubo u Briselu odnose i na pomen o gradnji termoelektrana na ugalj, a u posljednje vrijeme i na gradnju hiodroelektrana saopštio je Vuković u parlamentu prilikom rasprave o izvještaju o radu RAE za prošlu godinu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *