Naslovne strane dnevnih novina za 18. maj – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

VIjesti

Dnevne novine

Veliko interesovanje za poslovni turizam

Turistička ponuda Crne Gore predstavljena je na specijalizovanom sajmu kongresne industrije IMEX u Frankfurtu, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO). Tokom sajma su održane prezentacije na kojima je predstavljena ponuda destinacije, kao i brojni sastanci sa organizatorima događaja sa tržišta Njemačke, Rusije, Poljske, Velike Brtanije i Francuske.

Investirano 200 miliona eura tokom dvije godine

U posljednje dvije godine ukupne investicije u spektar, infrastrukturu i mreže iznosile su oko 200 miliona eura zbog čega možemo biti zadovoljni razvojem sektora telekomunikacija, kazao je državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Milan Srzentić.

Poziv za Hiljadu plus u drugoj polovini juna

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović saopštio je juče da bi konkurs za građane u okviru projekta rješavanja njihovih stambenih potreba po povoljnim uslovima, Hiljadu plus, trebalo da bude otvoren u drugoj polovini juna.

Dan

Cijeli resor u v.d. stanju

Iako je Zakonom o državnoj upravi propisano da v.d. stanje može trajati najviše do šest mjeseci, u Ministarstvu održivog razvoja i turizma (MORT) uveli su praksu šest plus šest, odnosno da po isteku pola godine obavljanja vršioca dužnosti neke pozicije, prekinu pa daju novi v.d. mandat. Takav je slučaj sa četiri funkcionera MORT-a, za koje je Vlada juče prvo donijela rješenje o prestanku mandata vršioca dužnosti zbog isteka perioda od šest mjeseci, da bi potom donijela rješenje o određivanju v.d. do trajnog imenovanja na tu poziciju ili do isteka perioda od šest mjeseci. Isti slučaj je u decembru bio kada je u pitanju direktor Agencije za zaštitu životne sredine Nikola Medenica.

Dobit Triglava

U prvom kvartalu Lovćen grupa, koju čine Lovćen osituranje, Lovćen auto i Lovćen životna osiguranja, u ukupnoj strukturi ostvarene bruto premije crnogorskog tržišta osiguranja ima vodeću poziciju sa tržišnim učešćem od 38,1 odsto.

EK finansira autoput

Predsjednik Vlade Duško Marković je na konferenciji za medije, održanoj nakon Samita EU Zapadni Balkan, u Sofiji, poručio da Crna Gora ima razloga da bude zadovoljna što je dobila perspektivu ključnog razvoja, ključnog infrastrukturnog projekta, tzv. “plavog autoputa ili Jadransko-jonske ceste.

Pobjeda

Na legalizaciju čeka 100 hotela

Ukoliko do 15. jula ne podnesu zahtjev za legalizaciju, 80 do 100 hotela neće dobiti produženje privremene dozvole za rad. Na raspravi Odbora za turizam i građevinarstvo u Privrednoj” komori poručenoje da vremenajoš ima, ali da veliki broj” vlasnika hotela i ugostiteljskih objekata, iako su pripremili dokumentaciju, čekaju da vide koliko će ih legalizacija koštati.

Čišćenje grita u Bijeloj koštaće 19 miliona

Čišćenje grita iz bivšeg brodogradilišta u Bijeloj trebalo bi uskoro da počne i da se završi za 21 mjesec. Za izvođača radova izabrana kompanija Valgo kazao je nakon sjednice Vlade ministar turizma Pavle Radulović.

Ne daju dozvolu za mHE Paljevinska rijeka

Ministarstvo održivog razvoja odbilo je zahtjev kolašinske firme Viridi progresum za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju male hidroelektrane (mHE na Paljevinskoj rijeci, jer nemaju vodovodnu saglasnost na tehničku dokumentaciju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *