Da li je ovo Tesla Model Y? (video)

Dodajte komentar

Dok u javnosti kruže zabrinjavajuće vijesti iz Tesle, američka kompanija je objavila promotivni video koji da je mali uvid u ono šta se dešava i šta će stići iz Polo Alta.

Međutim, u masi kadrova iz fabrike, testiranja aktuelnih modela, električnog šlepera i razvoja tehnologije, pažnju je najviše privukao kratak kadar iz 15. sekunde videa.

U pitanju je djelimično prekriveni automobil koji liči na krosover, pa su odmah počele spekulacije da je u pitanju Model Y. Tesla je još prošlog ljeta najavio Model Y koji će biti kompaktni krosover jeftiniji od većeg Modela X.

Kompanija je najavljivala početak proizvodnje sljedeće godine, ali je nedavno direktor Ilon Maks istakao da se to neće dogoditi prije 2020. godine.

Javnost je vrlo skeptična u vezi sa tim s obzirom da je Mask već najavio da se neće proizvoditi u kompanijinom pogonu u Fremontu, u jeku serije problema s kojima se nosi – nedostatak gotovine, kašnjenje u proizvodnji, istrage bezbjednosnih segmenata.

Malo je zvaničnih infomacija o Modelu Y, zna se samo da će biti baziran na Modelu 3 koji trenutno zadaje glavobolju Masku, te da će imati dva različita pakovanja baterija uz pogon sa dva motora koji će Model 3 dobiti predstojećeg ljeta.

Dio promotivnog videa je posvećen i Roadsteru koji ističu minimalistični enterijer i “raketno” ubrzanje.

Za Roadster je jesenas najavljeno da će imati baterijski paket od 200 kWh sa dometom od skoro 1.000 km, da će ubrzavati 0-100 km/h za manje od dvije sekunde, a da će maksimalna brzina premašivati 400 km/h.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *