56.000 eura za ugovor sa Superyachts.com

Dodajte komentar

Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) potpisaće ugovor vrijedan 56 hiljada eura sa britanskom specijalizovanom medijskom grupacijom Superyacht.com koja će dodatno promovisati mogućnosti Crne Gore kao destinacije za jahting. Sa tom grupacijom strateško partnerstvo već dvije godine ostvaruje marina i nautički centra Porto Montenegro iz Tivta, pa se ovakva namjera MORT-a za koju je zeleno svjetlo dala Vlada na posljednoj sjednici, savršeno uklapa u medijsko-promotivnu strategiju Porto Montenegra.

Prema ugovoru sa MORT-om, Superyacht.com će izraditi posebnu luksuznu poblikaciju nazvanu „Montenegro InDepth“. Publikacija će imati od 90 do100 strana, biće štampana u 10.000 primjeraka i distribuiraće se u periodu od 12 mjeseci od dana objavljivanja na svim značajnijim sajmovima jahtinga i nautičkog turizma u svijetu, posredstvom britanske medijske grupe. Zamišljeno je da “Montenegro InDepth” prikaže najbolje iz Crne Gore, istražujući ono što zemlja može da ponudi u pogledu prirodnih ljepota, ali i luksuznih odmarališta, maloprodaja, restorana, nekretnina i života u marinama.

“Korišćenjem Superyachts.com ekspertize u izradi ubjedljivih uredničkih sadržaja kreiraće impresivno multimedijsko iskustvo. Takođe će biti naglašene prednosti ulaganja u Crnoj Gori, kao i praktične informacije o jahtingu u regionu. “Montenegro InDepth” će apostrofirati najatraktivnije aspekte zemlje sa ciljem da u Crnoj Gori dovede više mega jahti, kako bi je predstavio kao vrhunsku destinaciju za jahte.”– objašnjavaju u MORT-u napominjuči da će ta luksuzna publikacija koja će odlaziti u ruke svjetskih džetsetera i bogatih vlasnika super i mega jahti, “biti značajna i sa aspekta privlačenja novih investicija u destinaciju.”

„Ključna komponenta publikacije biće uključivanje interaktivnog sadržaja, omogućavanje čitaocima da pregledaju ekskluzivne fotografije i video zapise, kao i dodatne informacije koje se odnose na svaku lokaciju, lansiranjem interaktivnog sadržaja iz štampane publikacije pomoću QR koda na njihove telefone ili tablet. Publikacija i njen interaktivni sadržaj će takođe biti postavljeni na Superyachts.com-u preko namjenske web stranice sa vlastitim domenom (npr. www.montenegroindepth.com). Digitalna verzija publikacije će omogućiti čitaocima da uživaju u video snimcima i fotografskom sadržaju, na svom telefonu, tablet računaru ili na kućnom računaru. Publikacijom putem interneta, kao i u štampi, značajno će se povećati broj ljudi koji će biti informisani o Crnoj Gori kao jahting destinaciji.”– stoji u informaciji o poslvo tehničkoj saradnji MORT-a sa Superyacht.com, a koja je usvojena na Vladi.

Iz MORT-a računaju na preko 3,5 miliona posjetilaca koji godišnje “otvaraju” sajt Superyacth.com gdje će pored ove publikacije, postojati i online vodič za Crnu Gorukao jahting- destinaciju u okviru kojeg će biti geografski prikaz zemlje, sa korisnim informacijama o prirodnim ljepotama i interesantim mjestima. Takođe će sadržati predložene itinerere za jahte, detalje o dostupnosti jahti i čartera u Crnoj Gori i video snimke, kao i informacije o klimi i kako doći do destinacije.

Ugovor sa Superyacht.com obezbjeđuje i adekvatan popratni medijski paket za reklamiranje Crne Giore na web platfirmi i štampanim izdanjima te medijske grupacije, a u MORT-u smatraju da je to pravi put za dodatbno pozicioniranje Crne Gorte kao jahting destinacije u borbi sa konkurencijom iz regiona Jadranskog mora gdje već postoji 331 marina sa preko 80 hiljada vezova za jahte, od čega ih je najviše u Italiji i Hrvatskoj.

Izvor: Bokanews.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *