Turci napustili gradilište, radnici preuzeli upravljanje

Dodajte komentar
Herceg Novi

Radnici hercegnovskog preduzeća Vodovod i kanalizacija preuzeli su upravljanje nad postrojenjem za preradu otpadnih voda u Nemiloj, jer je turska kompanija Mas Gintaš naspustila gradilište.

Potpredsjednica Opštine Herceg Novi Danijela Đurović potvrdila je za Dnevne novine da izražava veliku sumnju kako će se na kraju završiti projekat.

“Nezadovoljna sam načinom na koji je vođen projekat i menadžmentom projekta. Zaista radimo maksimalno na tome da nađemo najbolji način da cijelo postrojenje bude dovršeno, onako kako je i predviđeno. Ono je sada operativno, uz napore zaposlenih koji su na samom postrojenju. To je ljudstvo Vodovoda i kanalizacije. Uz njihove napore, postrojenje funkcioniše”, kaže Đurović.

Opština Herceg Novi angažovaće konsultantsku kuću koja će pružati tehničko tehnološku pomoć na samom postrojenju.

“Nije problem u tome da postoji ekološka katastrofa, ali ovakav način ipak nije održiv u dužem smislu. U pripremi smo angažovanja radne konsultantske kuće koja će pružati tehničku i tehnološku pomoć na samom postrojenju, a čiji će ljudi biti prisutni da pomažu ljudima iz Vodovoda kako bi se što nesmetanije obavljao rad na samom postrojenju”, istakla je Đurović.

Ona je objasnila da je upitan dio dogovora sa projekt menadžerom Mas Gintaša.

“Oni i formalno nisu na postrojenju. Ugovor je prekinut, s tim što postoji ugovor na mogućnost pregovaranja i novog ugovora sa istim izvođačima. U svakom slučaju, postoje određeni preduslovi, građani su upoznati iz ranijih mojih izjava, jedna od tih je svakako izmirenje dugova koji imaju prema ostalim dobavljačima, s obzirom da je njihov račun u blokadi”, napomenula je Đurović.

Podsjećamo, nedavno je i direktorka Vodovoda Olivera Doklestić na svečanosti, povodom dana voda, istakla da radnici vodovoda već par mjeseci rade na postrojenju u dosta otežanim uslovima, dodavši da je gradilište napustila turska kompanija Mas Gintaš.

Ugovor za izgradnju 8,8 miliona eura vrijednog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda sa turskom kompanijom Mas Gintaš potpisan je u junu 2012. godine.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *