Odluka Twittera “zarobila” bitcoin ispod 8.000 dolara

Dodajte komentar

Odluka Twittera da zabrani reklamiranje kriptovaluta na znatno je uticala na vrjednost bitcoina i ethereuma. Bitcoin je u utorak ponovo pao ispod 8.000 dolara, pokazujući nemogućnost da se odupre dugotrajnom trendu opadanja. Šire tržište nije u mnogo boljem stanju, stavljajući tržišnu kapitalizaciju pod rizik od opadanja ispod granice od 300 milijardi dolara.

Trenutno tržište ima ukupnu vrijednost od 301,8 milijardi dolara, što je manje od 320,4 milijarde dolara nego što je iznosila u ponedjeljak. Iz ovoga se može izvesti zaključak da je indeks pao za jedan dan šest procenata. Glavna kriptovaluta je provela veći dio jučerašnjeg dana na nivou negdje oko 8.000 dolara, iako se do sada oduprla daljem pritisku na dolje, nejasno je da li će taj nivo podrške zadržati. Juče popodne, bitcoin vrijednost je bila na 7.945 dolara na Bitfinex-u, što znači da je tržišna kapitalizacija bila 135,4 milijardi dolara. Prekjuče je njegova vrednost na otvaranju bila  8.576,6 dolara, dok je juče njegova vrijednost iznosila nešto ispod 8.000 dolara.

Vrijednost bitcoina na platformi Coindeksa u trenutku pisanja teksta iznosi

S druge strane, vrijednost ethereum-a je zaostajala sa padom od osam procenata za jedan dan. Juče popodne, vrijednost ethereum je bila  460 dolara na Bitfinex-u, u padu u odnosu na približno 500 dolara koliko je iznosila prethodnog dana. Ethereum sada ima tržišnu kapitalizaciju od 45,3 milijarde dolara. Pad je došao uprkos izvještaju da Coinbase dodaje podršku za tehnički standard ERC20, što ukazuje na to da se ethereum bazirani novčići mogu ubuduće pojavljivati na firminoj platformi za razmenu kriptovaluta i brokerskoj platformi kompanije. Međutim, pojavili su se i izveštaji o tome da je proizvođač hardvera za kriptovalute Bitmain razvio prvu Ethereum ASIC mašinu za rudarenje, što bi moglo dovesti do nekih spornih rasprava oko centralizacije ukoliko se ovi rudari pojave na tržištu prije nego što ethereum izvrši prelazak na Proof-of-Stake (PoS) algoritam, piše CCN.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *