Direktor Twittera: Bitcoin će ostati jedina svjetska valuta

Dodajte komentar

Bitcoin će u narednih deset godina prevazići dolar po važnosti i postati jedina svjetska internet valuta ocijenio je Džek Dorsi (Jack Dorsey), jedan od vodećih preduzetnika u Silicijumskoj dolini u razgovoru za Sunday Times.

“Svijet će na imati jednu valutu, kao što će internet imati jednu valutu. Vjerujem da će to biti Bitcoin”, kazao je on.

Da Dorsi čvrsto stoji iza svojih tvrdnji ukazuje činjenica da je Square objavio da će omogućiti kupovinu i prodaju Bitcoina u okviru njegove Cash aplikacije. Dorsey je takođe investitor u startup Lightning Labs koji razvija tehnologiju koja će omogućiti brže i lakše korišćenje najpopularnije kriptovalute. On je istakao da kad je razvoj Bitcoina i blockchain tehnologije u pitanju, stvari idu sporo ali vjeruje će se sve riješiti.

“Razvoj je spor i skup, ali kako se bude povećavao broj ljudi koji se služe ovom tehnologijom, ti problemi će nestati. Tu su nove tehnologije koje se usavršavaju uz pomoć blockchain tehnologije, što ih čini dostupnijim”, istakao je Dorsi.

Uprkos nedavnim krupnim oscilacijama vrijednosti bitcoina i zabrinutosti da trenutno ne može brzo ili jeftino da procesira transakcije kao valutu, gospodin Dorsi, koji je izvršni direktor Tvittera i kompanije Squere, vjeruje da će bitkoin prevazići te prepreke i da će se koristiti za svakodnevniu kupovinu proizvoda kao što je kafa.

Razumljivo je da on širi neskriveni optimizam s obzirom na činjenicu aktivno ulaže u ovu kriptovalutu.

Dorsi je insistirao na tome da će virtuelne valute napravljene korišćenjem distribuiranih sistema biti sledeća velika tehnološka revolucija.

“Na kraju će svijet imati jedinstvenu valutu, internet će imati jedinstvenu valutu. Ja lično vjerujem da će biti bitcoin”, zaključio je on.

Podsjetimo bitcoin je najpopularnija digitalna valuta na svijetu i najpoznatija primjena tehnologije blokčejna (blockchain). Ona postoji samo kao računarski kod u nečemu što se može zamisliti kao digitalna javna knjiga svih transakcija. Stvoren prije devet godina, bitcoin je prošle godine postao hit u svjetskim medijima pošto je njegova vrijednost porasla na 20.000 dolara, pretvarajući tako neke vlasnike kriptovaluta u milijardere.

Startapovanje.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *