Vrijednost kriptovaluta za 26. mart 2018.

Dodajte komentar

Pre tri dana, mnogi analitičari koji se bave kriptovalutama izjavili su da je pad vrijednosti tržišta kriptovaluta od 20 milijardi dolara bio izazvan strahom oko Binance, najveće platforme za razmjenu na svijetu. Međutim, bilo je očigledno i brzopleto zaključiti da su vrijednosti velikih kriptovaluta pale za više od pet posto, jer je Binance dobio pismo od japanske agencije za finansijske usluge (FSA), kako je naveo izvršni direktor kompanije Binance, Changpeng Zhao.

Većina analitičara pokušava da opravda svako pojedinačno kretanje na tržištu sa vijestima ili nekim najavama, što je često izuzetno netačno. Tržište kriptovaluta kreće se gore-dolje na osnovu ponude i potražnje na samom tržištu, koje je još uvjek u ranoj fazi, i uporedivo je sa vrijednošću tržišta velikih banaka i stoga je moguće da veliki investitori pokreću korelaciona kretanja u pokušaju da utiču na tržište. Tokom proteklih nekoliko sedmica, sve glavne kriptovalute, uključujući bitcoin i ethereum, bile su kontinuirano nestabilne u granicama od 8.000 dolara i 9.000 dolara. Bitcoin je pao sa 9.000 dolara na 8.300 dolara, oporavio se na 9.100 dolara i pao na 8.500 dolara juče. Ovi pokreti ili dnevna nestabilnost ne mogu biti opravdani jednim faktorom. To je kulminacija mnogih faktora koji utiču na tržište. Sljedeći veliki pokret će vjerovatno biti izazvan talasom velikih investitora koji ulaze na tržište kriptovaluta, a do tada će tržište i dalje ostati nestabilno, piše CCN.

Bitcoin je prošlu nedjelju započeo sa cifrom od 7.882,9 dolara u ponedjeljak 19. marta. U utorak je bilježio trend rasta pa je otvorio vrijednošću od 8.501 dolara, dok se u srijedu trend nastavio i otvorio vrijednošću od 8.547,9 dolara. U četvrtak bitcoin je otvorio vrijednošću od 9.107,6 dolaradok je u petak bilježio blagi trend pada i iznosio je 9.099,8 dolara

Danas je njegova vrijednost na platformi Coindeska iznosila 8,405.40 dolara.

Ethereum je prošlu nedjelju otvorio sa vrijednošću od 534,99 dolara. U utorak je bilježio rast i vrijednost je iznosila 561,01 dolara, dok je već u srijedu ethereum bio u padu i otvorio sa 540,16 dolara. U četvrtak se oporavio i otvorio sa 584 dolara, da bi u petak otvorio berzu sa 573,98 dolara. Danas je njegova vrijednost bila oko 517 dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *