Naslovne strane dnevnih novina za 23. mart – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

CRBC partner Vlade u daljoj gradnji auto-puta

Predstavnici Vlade i kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC) potpisaće danas memorandum o daljoj izgradnji auto-puta BarBoljare metodom privatnojavnog partnerstva, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković. Predlog memoranduma Vlada je odobrila na jučerašnjoj sjednici.

Bjelasica Rada prodata kolašinskoj Water Group

Stečajni upravnik fabrike Bjelasica Rada Sreten Mrvaljević prihvatio je ponudu kompanije Water Group za kupovinu bjelopoljske fabrike po cijeni od 1.050.000 eura, saznaju Dnevne novine. Ponuda kolašinske kompanije jedina je pristigla na četvrti oglas za prodaju, na kojem je imovina Bjelasica Rade bila procijenjena na 2,55 miliona eura.

Pejović vratio zemljište i uzeo mjenicu od 6,98 miliona

Stečajna uprava Kombinata aluminijuma (KAP) vratila je vlasniku Uniproma Veselinu Pejoviću mjenicu koju je dao kao sredstvo plaćanja kupoprodajne cijene podgoričke fabrike u iznosu od 6,98 miliona eura, u zamjenu za dio zemljišta KAP-a, potvrđeno je Dnevnim novinama u Privrednom sudu.

Dan

Telekom lider

Analizirajući ioslovanje crnogorskih preduzeća u 2016. godini, BI Consulting je izašao sa podacima da Crnogorski telekom zauzima prvo mjesto u djelatnosti telekomunikacije, dok je u okviru velikih kompanija zauzeo četvrto mjesto po dobiti, šesto po prihodima i dvanaesto po broju zaposlenih.

Restrukturirano 23,7 miliona kredita

Ministarstvo finansija je pokrenulo javnu raspravu o nacrtu izmjena zakona o sporazumnom finansijskom restrukturiranju dugova prema finansijskim institucijama, koji je pripremila Centralna banka (CBCG). Nacrt izmjena zakona biće na javnoj raspravi do 1. aprila, a izmjena se odnosi na produžetak roka primjene za još godinu.

EPCG će preuzeti Rudnik

Rudnik uglja će nastaviti da bude uspješan i nakon što Elektroprivreda (EPCG) postane njegov većinski vlasnik, kazao je predsjednik odbora direktora elektroenergetskog preduzeća Đoko Krivokapić i dodao da će obje kompanije dati poseban doprinos energetskom sistemu Crne Gore. – To je projekat koji se već 30 godina planira. Uspjeli smo da ga dovedemo do kraja rekao je Krivokapić.

Pobjeda

Zakon produžiti do 2. maja 2019.

Javnu raspravu o Nacrtu izmjena zakona o sporazumnom finansijskom restrukturiranju dugovajuče je raspisalo Ministarstvo finansija. Javna rasprava će trajati do 1. aprila. Nacrtom, koji je pripremila Centralna banka, produžen je rok primjene ovog zakona, kojem rok ističe 2. maja, za još godinu. iz Centralne banke Pobjedi su kazali da je to jedina predložena izmjena. Lani je ovaj zakon izmijenjen kako bi pospješili restrukturiranje koje do tada nije dalo nikakve rezultate.

CRBC se prijavio za još dvije dionice autoputa

Kineska kompanija CRBC je zainteresovana da uđe u privatno javno partnerstvo sa Vladom za izgradnju kompletnog autoputa BarBoljare. Memorandum o razumijevanju sa predstavnicima CRBC-a potpisaće danas u Vili Gorica predstavnici Vlade i CRBC, najaviojejuče nakon sjednice Vlade ministar saobraćaja Osman Nurković.

Luka Bar brend lider u jugoistočnoj Evropi

Luka Bar dobilaje prestižnu nagradu ,,Brend liderjugoistočne Evrope za pretovar tečnih i rasutih tereta. – Luka je 2017. godine pretovarila 41 odsto robe više nego 2016. Izraženo u tonama pretovar je porastao za 525.000 tona i luka nastavlja tom dinamikom. – izjavio je Zarija Franović, direktor Luke Bar, za Pobjedu i najavio da ove godine stavljaju u funkciju dodatne potencijale. Luka Bar može da pretovari dva miliona tona robe, a da skladišti 2,7 miliona tona. Govoreći o nagradi direktor Luke naglašava da je ona uspjeh svih zaposlenih, a najviše onih koji direktno rade na pretovaru, jer su posao za koji je potrebno deset dana završavali za pet.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *