Montenegro Airlines: Redovni letovi ka Lajpcigu i Minhenu

Dodajte komentar

Nacionalna avio-kompanija Montenegro Airlines u nedjelju 25.marta prelazi na ljetnji red letjenja koji će važiti do 28. oktobra 2018. godine.

Uprkos brojnim izazovima i stalno rastućoj konkurenciji, MA je za nastupajuću sezonu proširio svoju operativnu mrežu u odnosu na prošlu godinu. Montenegro Airlines će saobraćati ka 30 gradova u 15 država, što je skoro trećina od ukupnog broja destinacija koje povezuju Crnu Goru sa Evropom i šire u periodu ljetnje sezone, kada pored MA saobraća i više od 50 drugih avio-kompanija.

Ono što karakteriše ljetnji red letjenja je povećan broj letova ka svim destinacijama ka kojima MA saobraća tokom cijele godine, ali i ponovno uvođenje saobraćaja ka Londonu, Lionu , Kopenhagenu, Dizeldorfu i Sankt Peterburgu ka kojima godinama saobraća tokom ljetnje sezone. Novina ovog reda letjenja je prvi put uspostavljanje redovnog saobraćaja ka Lajpcigu i Minhenu.

Svakako najveći broj letova biće na linijama prema Beogradu. Nacionalni avio prevoznik će iz Podgorice ka Beogradu imati 15 rotacija, a iz Tivta 22 rotacije sedmično. Ka Moskvi 17 rotacija, Parizu 7, Cirihu 6, Beču i Frankfurtu po 5 rotacija sedmično. Montenegro Airlines će ka Rimu saobraćati 4 puta, a prema Ljubljani 3 puta sedmično.

Osim redovnih i već prepoznatljivih linija za: Beograd, Beč, Frankfurt, Cirih, Ljubljanu, Rim, Pariz i Moskvu naši putnici moći će da računaju i na sezonske linije za: London, Kopenhagen, Sankt Peterburg, Dizeldorf , Lion, Lajpcig i Minhen.

Prvi ovosezonski let ka Dizeldorfu obaviće se 7.aprila i ka ovoj destinaciji će se saobraćati 2 puta sedmično, a tokom jula i avgusta 3 puta sedmično. Ove ljetnje sezone let ka Lionu biće obavljen 7.aprila i ka ovom gradu saobraćaće se jednom sedmično, a u periodu visoke sezone jul/avgust i 2 puta sedmično. Prema Londonu Montenegro Airlines će imati 3 rotacije sedmično u predsezoni, tokom visoke sezone će biti 4 rotacije i prvi let za London je 25.aprila.

Do Lajpciga i Minhena MA će imati 2 rotacije sedmično počev od 3.maja

Tri rotacije sedmično biće i ka Kopenhagenu počev od 5.maja. Do Sankt Peterburga naši putnici će moći putovati dva puta sedmično odnosno tokom jula i avgusta 3 puta sedmično. Prvi let ka Sankt Peterburgu obaviće se 5. juna.

Nacionalna avio-kompanija predsezonu i sezonu obilježiće i brojnim čarter letovima ka Bariju, Napulju, Bratislavi, Tel Avivu, Helsinkiju, Lincu, Salzburg. Prvi put ove godine imamo i seriju čarter letova za Oslo,Briv, Ostravu, Košice, Poprad, Palermo, Aman i Teheran.

Letove po ljetnjem rasporedu realizovaćemo sa flotom od šest aviona, i to tri aviona tipa Embraer 195 , dva Fokera 100 i jednog aviona koji će biti iznajmljen po odgovarajućem aranžmanu, tako da će ukupan broj sjedišta u floti biti doveden na oko 700.

Ako znamo podatak da 54% od ukupnog broja turista koji posjete Crnu Goru doputuje avionom onda sadržajan red letjenja Montenegro Airlinesa, ka destinacijama ka kojima ćemo letjeti ovog ljeta, dovoljno govori u prilog činjenici da će i ove godine nacionalni avio-prevoznik dati svoj puni doprinos razvoju crnogorskog turizma, povezivanjem Crne Gore sa brojnim evropskim i pojedinim centrima u Aziji, a sve u cilju bolje avio-dostupnosti naše države.

(Analitika)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *