Kilometar vožnje po autoputu od 0,08 do 0,11 eura?

Dodajte komentar
Ilustracija

Svih 16 tunela, na trasi prioritetne dionice autoputa Bar – Boljare, trebalo bi da bude probijeno do oktobra ove godine, saopštio je direktor poslovne jedinice za upravljanje projektom izgradnje autoputa Goran Vujović.

On je, gostujući u emisiji “Crnom Gorom”  na  RTCG kazao da su u toku radovi na četiri petlje, dok je do sada probijeno šest tunela.

Očekuje se probijanje još 10 tunela tokom ljeta, posljednji tunel bi trebalo da bude probijen u septembru. Posljednja dva tunela koja su probijena su Mala trava i Mrki krš. Mala trava je do sada najduži tunel od kilometar i 900 metara”, kazao je Vujović.

On je saopštio da je na autoputu u februaru radilo 2.950 ljudi, od toga je 900 ljudi zaposleno kod naših podizvođača, oko 1.800 je Kineza, a 250 je lokalnog stanovništva.

Vujović je saopštio i da još uvijek nije definisana cijena vožnje autoputem.

Neka evropska iskustva su od 0,08 do 0,11 eura po kilometru”, pojašnjava Vujović i dodaje da će trasom Bar – Boljare vjerovatno upravljati Monteput.

Vujović je naveo i da je na određenim objektima dinamika radova ispoštovana, na nekim se radi prije rokova, a postoji i nekoliko objekti gdje su zabilježena određena kašnjena.

Ako se rokovi ne ispoštuju ugovorom su predviđene kazne i do 40.000.000 eura”, kazao je Vujović i pojasnio da bi te kazne plaćao izvođač radova.

Ugovorom je planirana izrada glavnog projekta dijela petlje odnosno priključka na autoput, taj projekat je u završnoj fazi očekujemo njegovu predaju i završetak do 31. marta”, naveo je Vujović.

On je kazao da su prioriti poštovanje tehnički standarda i kvaliteta gradnje.

Ako se malo bude kasnilo, to je najmanji problem. Bitno je da dobijemo dobar produkt na kraju”, zaključio je Vujović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *