Naslovne strane dnevnih novina za 16. mart – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

Mjesečno za hranu 256,4 za ostale troškove 372,8?

Minimalna potrošačka korpa četvoročlane porodice u Crnoj Gori za februar iznosila je 629,2 eura, i veća je za 0,2 odsto u odnosu na januar ove godine, pokazuju preliminarni podaci Monstata. Kako je saopšteno iz Zavoda za statistiku, od ukupne vrijednosti minimalne potrošačke korpe, izdaci za hranu i bezalkoholna pića su iznosili 256,4 eura, što je za od 0,1 odsto više nego u prvom mjesecu ove godine kada su vrijedjeli 256,1 euro.

Od juna let Tivat-Štutgart

Niskobudžetna avio-kompanija Eurowings od 1. juna uvodi drugu sezonsku liniju ŠtutgartTivat. Avioni tipa Airbus A-319 će, kako je najavljeno, letjeti dva puta nedjeljeno i to ponedjeljkom i petkom.

Stigla jedna ponuda za imovinu fabrike Bjelasica Rada

Na oglas za prodaju imovine bjelopoljske fabrike “Bjelasica Rada” stigla je jedna ponuda, kazao je Dnevnim novinama stečajni upravnik Sreten Mrvaljević. On nije mogao da saopšti o kojem se ponuđaču radu, niti koliko je novca ponudio za kupovinu imovine ovog preduzeća, budući da je otvaranje ponuda zakazano za ponedjeljak.

Dan

Otpustiće 200 radnika

Broj radnika u Rudniku uglja (RUP) će se u narednih deset godina smanjiti za 200, pokazuje studija Deloita zasnovana na njihovim kalkulacijama i podacima Rudnika. Deloit je radio studiju za potrebe EPCG, koja želi da kupi pljevaljsko preduzeće.

Inflacija 0,3 odsto

Mjesečna inflacija u februaru mjerena indeksom potrošačkih cijena iznosila je 0,3 odsto, dok su potrošačke cijene u odnosu na isti mjesec prošle godine bile u prosjeku više 3,7 odsto, saopštili su iz Monstata.

Predstavili investicije

Na najvećem međunarodnom sajmu nekretnina MIPIM u Kanu predstavljena je investiciona ponuda Crne Gore. Na crnogorskom štandu, kako su saopštili iz Ministarstva održivog razvoja i turizma, izloženi su projekti i potencijali Crne Gore kao investicione destinacije, uključujući državne projeke ulaganja u turističku valorizaciju određenih lokaliteta.

Pobjeda

Sa 70 miliona država postaje dvotrećinski vlasnik u EPCG

Država će, nakon isplate 70 miliona eura za akcije A2A, postati dvotrećinski vlasnik EPCG, izjavio je ministar finansija Darko Radunović na sjednici Zakonodavng odbora, koji je podržao rebalans budžeta. Ministar je podsjetio da pregovori sa A2A još traju.

Bez stanova ostalo 100 ljudi

ješenjem hercegnovske Uprave za nekretnine za 33 bivša radnika HTP Boke, kojima su 2006. godine dodijeljeni placevi za gradnju kuća preko puta druge faze Instituta Igalo, poništeno je pravo svojine. Isto se dogodilo vlasnicima stanova u zgradama koje su tu podignute ili su u izgradnji. Riječ je o izvršenju po sudskoj odluci iz 2012. a po tužbi četiri Bokina radnika koja u raspodjeli prije 12 godina nijesu dobili placeve. Ovo rješenje, kojim se placevi vraćaju Vektra Boki, pogodilojer 100 vlasnika nekretnina.

Grade dva hotela na bečićkoj plaži

Budvanska kompanija Stabilis investment gradiće u Bečićima hotelski kompleks sa četiri i pet zvjezdica. Ovaj objekat će biti izgrađen na samoj obali mora, na bečićkoj plaži, na dijelu urbanističke parcele bropj 12.1, blok 12, kvart četiri, na katastarskim parcelama broj 1069 i 1079 u okviru DUP-a Bečići.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *