Kreće redovna linija Podgorica – Varšava, povratna karta od 200 eura

Dodajte komentar

Poljska nacionalna avio kompanija Lot otvara novu redovnu liniju na relaciji Podgorica – Varšava. Redovna linija će sa radom početi od juna kada će se letjeti četiri puta a od jula šest puta nedjeljno. Put do glavnog grada Poljske će trajati oko dva sata a cijena karte će koštati oko 200 eura. Takođe preko ove avio kompanije moguć je let za druge destinacije te će se povratna karta do Brisela kretati od 174 a do Kopenhagena od 194 eura – saopšteno je danas na pres konferenciji održanoj u ambasadi Poljske u Podgorici.

Kako je na današnjoj pres konferenciji naveo Danilo Orlandić izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, otvaranje linije obostranog je interesa za povećanje kvaliteta života građana obije zemlje.

”Jako je bitno da saradnju koju smo imali tokom prethodne godine unaprijedimo i težimo da Poljska i Crna Gora se povežu preko Varšave i Podgorice tokom cijele godine. Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama Crne Gore, Nacionalne turistike organizacije, ambasade Poljske i svakako ozbiljne avio kompanije kao što je Lot omogućiti da ta linija bude tokom cijele godine aktivna. Postoji određen broj ljudi koji iz Poljske živi u Crnoj Gori i jako je bitno da i za njih omogućimo ovaj projekat i da na taj način konkretizujemo prijateljstvo dvije zemlje i da omogućimo ljudima iz Crne Gore da budu što više u Poljskoj a svakako da tokom ljetnje sezone i nakon toga građani Poljske budu ozbiljan partner i turisti koji treba da dođu kod nas”, kazao je Orlandić.

On je naglasio da će uraditi sve da ova linija postane redovna.

‘To će potvrditi partnerstvo sa NTO-om i Lot-om. Moram reći da ovom linijom mi otvaramo tržišta koja su preko morska – tržišta iz SAD-a i Kanade i mislim da je to jako bitno za naše građane koji su u dijaspori. Ovo je početak jednog ozbiljnog u dugoročnog partnerstva”, zaključio je Orlandić.

Adrijan Kubicki direktor kancelarije za kooperativnu komunikaciju i PR poljske avio kompanije Lot kazao je da je ovo prva ovakva ponuda te kompanije.

”Prošle godine naš prioritet je bio da dovedemo poljske turiste u Crnu Goru na jednu ili dvije nedjelje. Sada će turisti moći sve više da dolaze i da upoznaju lijepe krajolike Crne Gore. Isto tako važno je da će crnogorski tuisti moći da stignu u Poljsku lakšim putem na nekoliko desetina mjesta. Put iz Podgorice u Varšavu traje oko dva sata. Takođe otvorene su linije za dalje destinacije sa presijedanjem u Varšavi a turisti će moći da putuju ka Zapadnoj Evropi, Skandinaviji, SAD, i nekim velikim gradovima kao što je Seul. Moram istaći da je ovo prva ovakva ponuda kompanije Lot. Postoje druge ponude ali nemaju tako širok okvir. Mi želimo da postanemo prozor u svijet crnogorskim putnicima i državljanima i da to budu njihove omiljene avio kompanije a imaćete prilike da se uvjerite u to za nekoliko mjeseci”, kazao Kubicki.

Kako je na konferenciji naglašeno Poljsku i Crnu Goru povezuje uzajamna simpatija, razumijevanje, dijeljenje sličnih vrijednosti kao i odlična saradnja u svim oblastima.

“To potvrđuju dosadašnji kontakti koji se razvijaju uz uzajamno razumijevanje, podršku i posjete na različitim nivoima. Poljska se nalazi u grupi najvećih prijatelja Crne Gore dijeleći sa njom svoju praksu kako na evropskom tako i evroatlanskom putu i sarađujući sa njom u svim oblastima. Članstvo Crne Gore u NATO i njen napredak u procesu pristupanja Evropskoj Uniji podstičke dobrih međudržavnih odnosa i razmjenu iskustava sa Poljskom kroz nji. Ambasada Pojske svakog dana kako iz Poljske tako i iz Crne Gore dobija signale rastućeg interesovanja. Iz godine u godinu uvećava se broj poljskih investitora koji su zainteresovani za ulaganje u Crnu Goru što daje dodatni podstrek razvoju i daljem unaprjeđenju odnosa dvije zemlje. Svake godine bilježimo povećan broj turista iz Poljske u Crnu Goru”, poručeno je iz ambasade Poljske.

Avio kompanija Lot će naredne godine navršiti 90 godina postojanja a u 2017. je njihovim avionima letjelo 6.8 miliona putnika. Ova kompanija će uskoro povezati 90 destinacija u svijetu a najviše se izvajaju po destinacijam gdje ne lete sve kompanije kao što je Odesa, Krakov, Moldavija i mnoge druge. Lot je takođe postao popularan zbog svoje flote. Sa svojim Dream Liner-ima posljednje generacije 787 putnici gotovo ne osjete let jer se radi o laganim avionima koji lete brzo imaju odličnu izolazicju zvuka, regulaciju vlažnosti vazduha te prikladno automatsko osvjetljenje koje varira od doba dana.

Prema riječima Svetlane Tomković, menadžerke Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, zadovoljni su dosadašnjim postignutim rezultatima.

”Do samo prije tri godine Crna Gora nije imala nijednu direktnu avio liniju sa poljskom a sada smo ovezani i sa Varšavom i sa Krakovicama što je izuzetan uspjeh, ne samo nacionalni već sveobuhvatan i avio prevoznika i turističke privrede kako poljske tako crnogorske. Čast je što danas u Crnoj Gori imamo nacionalnu poljsku kompaniju Lot koja je donijela veoma važnu i značajnu odluku da uspostavi redovnu liniju na relaciji Varšava – Podgorica što će doprinijeti rastu broja turista. Poljska je jako važna za Crnu Goru i to je jedno od najznačajnijih tržišta. Imajući u vidu da 11 miliona Poljaka putuje na godišnjem nivou, to predstavlja veliku šansu za Crnu Goru da adekvatno predstavi svoju ponudu i privuče što više turista. Da je sve veće interesovanje Poljaka za Crnu Goru govore i statistički podaci – u prethodnoj godini imali smo 56.000 turasta iz Poljske što je porast za šest odsto i oko 300.000 noćenja što je porast za četiri odsto”, kazala je Tomković.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *