“Coca-Cola” počinje da proizvodi alkoholno piće

Dodajte komentar

Kompanija “Coca-Cola” započinje novo poglavlje proizvodnjom svog prvog alkoholnog pića u 130 godina dugoj istoriji postojanja.

Kompanija trenutno eksperimentiše s proizvodnjom popularnog japanskog tipa alkohola, tzv. Chu-Hija, aromatizovane gazirane vode pomešane s lokalnim alkoholnim pićem zvanim shochu.

“To je konzervisano piće koje sadrži alcohol, tradicionalno se proizvodi s destilovanim pićem shochu i gaziranom vodom s dodatkom neke arome. Nismo još eksperimentisali u kategoriji pića s niskim postotkom alkohola, ali ovo je primjer načina na koji nastavljamo da istražujemo mogućnosti izvan našeg osnovnog područja proizvodnje”, rekao je Jorge Garduño, predsjednik “Coca-Cole” u Japanu, u intervjuu objavljenom na web stranici kompanije, prenosi Business Insider.

Chu-Hi uobičajeno sadrži između 3 i 8 odsto alkohola, smatra se alternativom za pivo i posebno je popularan među ženama.

Još nije objavljeno kada će novi proizvod stići na tržište, a budući da je ovaj “Coca-Colin” proizvod namijenjen isključivo za japansko tržište, vrlo je vjerovatno da se neće globalno proširiti zbog “jedinstvenih i specifičnih” karakteristika japanskog tržišta.

“Coca-Cola” je uvjek bila fokusirana na bezalkoholna pića i ovaj potez je eksperiment za specifično područje našeg tržišta”, dodao je Garduño.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *