Ljekari u Kanadi protestuju jer su im povećali plate

Dodajte komentar

Ljekari u Kanadi protestuju jer su im povećali plate i traže da se novac predviđen za njihove povišice vrati u zdravstveni sistem kako bi profitirali pacijenti i potplaćene kolege.

Kako javljaju mediji, preko 700 kanadskih ljekara, među kojima je 213 onih opšte prakse i 184 specijalista, potpisali su otvoreno pismo u kojem su digli glas protiv povišica koje su nedavno ispregovarala njihova udruženja, prenosi portal Mojdoktor.me.

Ljekari su se tako usprotivili su se bogatijim ličnim bankovnim računima, a povod tome je iskrena briga za dobrobit pacijenata i kolega.

“Povišice su time šokantnije jer su naše mnogobrojne kolege, od medicinskih sestara do ostalih zdravstvenih radnika, suočene s vrlo teškim radnim uslovima”, napisali su između ostalog ljekari iz Kvebeka, najveće pokrajine u Kanadi.

U otvorenom pismu su zatražili da se novac predviđen za njihove povišice vrati u zdravstveni sistem, upravo kako bi se olakšale muke drugima.

“Želja nam je da ispunimo potrebe naših pacijenata bez toga da se radnici u zdravstvu iskorišćavaju do krajnjih granica”, naveli su ljekari.

Prosječna ljekarska plata u Kanadi iznosi 260.924 dolara. Riječ je o bruto iznosu iz kog valja izdvojiti poreze i troškove rada.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *