Plantažama nagrada za “Epohu”

Dodajte komentar

Nakon prošle godine kada su crnogorske “Plantaže” osvojile rekordnih 32 medalje na svjetskim smotrama vina, od kojih najviše sija istorijsko zlato sa Dekantera u Londonu, jubilarna 55-ta godina Kompanije, 2018-ta godina, je počela sa novim uspjehom. Novo zlato je osvojeno na vinskoj smotri “Mundus Vini”, održanoj u njemačkom Neustadt-u.

Na dvadesetdrugoj vinskoj smotri “Mundus Vini”, koja je trajala šest dana, predstavljeno je više od 6.700 vinskih etiketa iz cijelog svijeta. Visoko kvalifikovani međunarodni žiri, sastavljen od enologa, vinara, profesionalnih trgovaca vinima, sommeliera, vinskih novinara, vinskih stručnjaka i restoratera, činio je 270 sudija.

Pored tradicionalno najbrojnijih evropskih proizvođača iz Italije, Španije, Francuske i Portugaije, zablistala su i vina iz Crne Gore. Naime, ocjene vrhunskog kvaliteta opravdala je crnogorska vinarija “13. Jul Plantaže” sa čak četiri medalje.

“Poseban razlog za zadovoljstvo u Plantaže imaju zbog izuzetnog uspjeha nove etikete “Epoha 2012”, vina a koje je na Mundus Vini dobilo zlatnu medalju. Istovremeno, srebrno odličje za Plantaže ponijeli su “Pro Anima – Pinot blanc 2016”, “Vranac 2015”, te “Stari Podrum – kabernet souvinjon 2012” koji je prošle godine osvojio zlato na Decanteru”, saopšteno je iz kompanije.

Mundus Vini je značajno takmičenje za sve vinarije sa ambicijom da se probiju, posebno, na vinska i gastronomska tržišta Njemačke i Austrije. Ovo takmičenje se održava počev od 2001. godine, a svake godine na njemu učestvuje oko 6-10.000 vina iz cijelog svijeta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *