Novi teaser za novi hrvatski superautomobil iz Rimac Automobila (video)

Dodajte komentar

Malo više od mjesec dana nakon objave prvog teaser videa za nasljednika modela Concept One, kompanija Rimac Automobili danas je objavila novi video u kojem možemo malo detaljnije vidjeti novi model. Nasljednik prati linije Concept Onea, no izgleda još agresivnije, ponovo s vidljivim dijelovima karoserije od karbonskih vlakana.

Od zadnjeg dijela ne vidimo mnogo, no jedan detalj se čini jako uzbudljiv. Za razliku od prethodnika, novi automobil će imati motorizovani spojler, koji će se uvlačiti i izvlačiti u zavisnosti od, recimo, brzine ili kočenja. Concept Two, kako mu je radno ime koje bi se uskoro trebalo promijeniti, dobio je takođe zvanični datum i vrijeme predstavljanja na čuvenom autosalonu u Ženevi: 6. mart u 14.30 sati.

Više o automobilu trenutno se ne zna , no sudeći prema intervjuu koji je COO Rimac Automobila Monika Mikac dala za britanski Autocar, “novi model će promijeniti igru”. Biće udobniji od prethodnika, s boljim performansama, ali i višom cijenom. Automobil će i dalje biti dvosjed, no većih dimenzija.

Dakle, ako će nasljednik biti snažniji, možemo očekivati kako će brojiti više od 1.224 konjske snage prethodnika. Logično bi bilo i manje ubrzanje do sto kilometara na sat, odnosno manje od 2,5 sekundi. Rimac je očito jako ambiciozan, jer je Mikac za Autocar izjavila kako ciljaju na renomirane maloserijske proizvođače poput Paganija, Koenigsegga i Bugattija.

Telegram 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *