U Golubovcima održan seminar IRF-a i ZZZCG “Šansa za posao”

Dodajte komentar

Investiciono-razvojni fond Crne Gore je u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore i Gradskom opštinom Golubovci organizovao danas prezentaciju zajedničkog programa pod nazivom “Šansa za posao” u cilju animiranja i davanja podrške nezaposlenim licima da otpočnu sopstveni biznis u toj Opštini.

Predsjednik GO Golubovci, Dušan Radonjić, je u uvodnom izlaganju pozdravio prisutne i izrazio zadovoljstvo povodom prisustva građana sa područja GO Golubovci, koji je bio izuzetno veliki, uz zahvalnost IRF-u i ZZZCG povodom inicijative za održavanjem današnjeg seminara, dok je direktor ZZZCG Suljo Mustafić  istakao značaj zajedničkog zadatka IRF-a i Zavoda čiji je glavni interes razvoj malih i srednjih preduzeća kao, nosioca privrednog razvoja i otvaranja novih radnih mjesta.

Predsjednik OD IRF-a Zoran Vukčević je na današnjoj prezentaciji svim prisutnim licima sa područja GO Golubovci predstavio mogućnosti ulaganja, prije svega, u one projekte koji predstavljaju šansu za biznis, a samim tim i mogućnost za otvaranje novih radnih mjesta. Pored održane prezentacije “Šansa za posao”, Vukčević je, takođe, govorio o aktuelnim kreditnim linijama IRF-a za 2018. godinu uz najpovoljnije uslove finansiranja uključujući i beskamatne kredite koji su namijenjeni posebnim ciljnim grupama.

Svim potencijalnim i budućim preduzetnicima, novim i postojećim malim i srednjim preduzećima, IRF će omogućiti kreditna sredstva po kamatnoj stopi od 0% do 4,5 %, grace periodom do 4 godine i rokom otplate do 12 godina, sa iznosom do 5 mil €, zavisno od vrste kreditnog aranžmana (osim za infrakstrukturne projekte, projekte zaštite životne sredine i obnovljivih izvora energije gdje će grejs period iznositi do 5 godina, a rok otplate do 15 godina).

“Nakon završene prezentacije, uslijedio je otvoreni dijalog između kreditnih referenata IRF-a i potencijalnih korisnika kreditnih sredstava koji su predstavili svoje biznis ideje i dodatno se informisali o načinu apliciranja za kredit, o registraciji preduzeća i o samom procesu prikupljanja dokumentacije za kredit”, saopšteno je iz IRF-a.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *