Počinje izgradnja hotela One&Only

Dodajte komentar

Kompanija Azmont investments dobio je saglasnost glavnog državnog arhitekte Dušana Vuksanovića na idejno rješenje objekata u zoni turizma T2 turističko naselje Portonovi u Herceg Novom, projektovanog na urbanističkoj parceli broj 87, na katastarskoj parceli broj 674/1, u zahvatu državne studije lokacije sektor pet Kumbor. Idejno rješenje je uradila tivatska firma Arhi. pro Montenegro.

Površina ove urbanističke parcele je 54.530 kvadrata, a planirana je izgradnja hotelskog kompleksa, koga čini više turističkih objekata različite namjene, strukture i organizacije.

Predviđeno je da to bude hotel iz lanca „One & Only”, u čijem sklopu se nalaze i SPA iz lanca Chenot kao i restoran iz lanca Locatelli. Pored toga, planiran je i kompleks vila, kao i objekat sa pratećim prostorima namijenjen za aktivnosti na plaži (Family beach club).

Planirana je izgradnja više obj ekata u formi turističkog naselja ranga pet zvjezdica. Turističko naselje hotelski rizort je planirano kao spoj više zasebnih građevinskih jedinica, čija se izgradnja planira fazno na ovoj urbanističkoj parceli 87. Projektovan je hotelski kompleks visoke kategorije sa ukupno 113 apartmanskih smještajnih jedinica i deset izdvojenih zasebnih vila.

Pored toga, planirano je mnoštvo raznovrsnih pratećih zajedničkih sadržaja, koji pružaju turističko ugostiteljske usluge kako gostima hotela, tako i korisnicima i posjetiocima kompleksa hotela „One & Only” u Kumboru. Kompleks se sastoji od više objekata različitog tematskog sadržaja, raspoređenih tako da čine jedinstvenu ambijentalnu cjelinu prijatnu za boravak i odmor.

Portonovi će, kako je ranije najavljeno iz kompanije Azmont, postati jedna od najtraženijih destinacij a Crne Gore i Mediterana. Prostiraće se na 26 hektara, uz moderniju marinu za mega jahte. Vrijednost investicije će iznositi 650 miliona eura.

Dokle su stigli radovi na na projektu Portonovi možete pogledati na fotografijama gradilišta od prije nekoliko dana:

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *