Izgleda da 50 Cent ipak nije bitkoin milioner

Dodajte komentar

Vijest da je američki reper 50 Cent, zahvaljujući prodaji svog albuma u bitkoinima, postao bogatiji za čitavih 7,7 miliona dolara a da to ni sam nije znao, obišla je svet prije oko mjesec dana.

On je, naime, 2014. godine od prodaje albuma “Animal Ambition” zaradio oko 700 bitkoina, što je tada iznoslilo oko 400.000 dolara. Kako je tada pisao sajt TMZ, reper je, navodno, na zaboravio pa je tako sasvim slučajno stekao veliko virtuelno bogatstvo.

Mjesec dana kasnije, međutim, stižu sasvim drugačije informacije.

Portal o poznatim ličnostima The Blast, objavio je zavnične podatke koje je 50 Cent podnio sudu, u sklopu postupka koji se vodi zbog njegovog ličnog bankrotstva. Sudski proces se vodi još od 2015. godine, kada je njegovo poslovno carstvo počelo da posrće.

Bogataš, koji je prije samo par nedjelja sjedio na milionima u bitkoinima, danas pred sudom mora da objasni izvještaje medija o svom bogatstvu, koje prema zvaničnim dokumentima – ne postoji.

Reper priznaje da je album “Animal Ambition” zaista bio prodavan i za bitkoine, ali kaže da su oni odmah bili pretvarani u dolare. Tvrdi i da danas ne posjeduje, kao ni da nikada nije ni posjedovao nijedan bitkoin, niti imao otvoren bitkoin račun, kao ni da iste nisu imale ni njegove kompanije.

U dokumentu koji je podnio sudu, 50 Cent je pojasnio i zbog čega nije odmah demantovao pisanje medija o svom “slučajnom” bogatstvu. Reper kaže da lažnu vijest o sebi, koje je obišla svijet, nije hteo da demantuje, pošto mu nije nanosila nikakvu štetu, ali je, i pored toga što se bazira na pogešnim pretpostavkama, pomagala njegovom boljem imidžu u javnosti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *