Naslovne strane dnevnih novina za 26. februar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Gradili bi hotele u Čanju i Ulcinju

Jedan od vodećih evropskih turoperato ra “Tomas Kuk koji u Crnoj Gori posluje u partnerstvu sa Šajo grupom, u vlasništvu biznismena Žarka Rakčevića, zainteresovan je da proširi poslovanje tako što bi gradili hotel na nekoj od lokacija na primorju, a spremni su da sarađuju i sa drugim hotelijerima. Predstavnici tog turope ratora su prošle sedmice obišli nekoliko lokacija na primorju, uključujući Canj, Veliku plažu i Adu Bojanu.

Opština bi jeftinu legalizaciju objekata

Ako Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) da saglasnost na pre dlog odluke o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za bespravne objekte, vlasnici nelegalno sagrađenih objekata u Tivtu doći će u poziciju da ozakone svoje građevine po cijeni tek neznatno većoj nego što su to radili građani koji su poštovali zakon i gradili uz plaćanje svih dadžbina i sa propisnom građevinskom dozvolom.

Dnevne novine

CEAC VIŠE NIJE POVJERILAC KOMBINATA ALUMINIJUMA

Ruski CEAC Holding Limited više nije povjerilac Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) u stečaju, nakon što je krajem prošle godine kompaniji Shasta Universal Inc, Olega Deripaske, ustupio potraživanje vrijedno 50 miliona eura, saznaju Dnevne novine. CEAC, koji je bio drugi po veličini povjerilac KAP-a, izbrisan je sa liste utvrđenih i osporenih potraživanja rješenjem Privrednog suda 7. februara, dok je na njegovo mjesto upisana Shasta Universal Inc.

Za obnovu šest škola ulažu šest miliona

Primjena mjera energetske efikasnosti za šest obrazovanih ustanova realizovaće se ove godine, a vrijednost investicije je šest miliona eura, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije. Tim povodom, kako najavljuju, uskoro će potpisati ugovor o rekonstrukciji Gimnazije Slobodan Škerović”, Resursnog centra za djecu i mlade Podgorica” i Resursnog centra za obrazovanje i osposobljavanje 1. jun”.

OMOGUĆENO PODNOŠENJE PRIGOVORA I REKLAMACIJA

Služba za odnose sa krajnjim korisnicima formirana je u Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu (CEDIS) zbog prijema reklamacija i prigovora kupaca, kao i korisnika sistema a sve u cilju obezbjeđivanja nediskriminatornog odlučivanja u rokovima utvrđenim zakonom, kazali su Dnevnim novinama predstavnici kompanije.

Dan

Evropska banka ponudila podršku

Evropska banka za rekonstrukciju i razvoj spremna je da ponudi model za finansiranje novih projekata Regionalnog vodovoda, čak i bez državnih garancija, saopšteno je tokom posjete delegacije Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj (EBRD) “Regionalnom vodovodu Crnogorsko primorje u Budvi.

Mjesečno građane koštaju preko milion

Vjetrolektrane (VE) na Krnovu su za dva mjeseca proizvele 38 miliona kilovat-sati (KvH) električne energije, a to je građane koštalo preko dva miliona eura. Odnosno, građani su preko dva miliona platili kao podsticaj za proizvodnju te električne energije u novembru i decembru.

Poslovna javnost zainteresovana za učešće

Nedavno pokrenuti projekat “100 najvećih u Crnoj Gori, u okviru koga će biti rangirana velika, srednja, mala i mikro preduzeća, po prihodima, broju zaposlenih i dobiti, izazvao je veliko interesovanje poslovne javnosti u Crnoj Gori, saopšteno je iz Bi Consultinga.

Pobjeda

U Crnoj Gori cirkuliše više od pola milijarde eura

U Crnoj Gori je u opticaju preko pola milijarde eura gotovine, pokazuje procjena koju su u novembru prošle godine uradili MMF i Centralna banka. Ova procjenaje prvi podatak saopšten poslije niza godinajer CBCG odavno ne saopštava cifre o novčanoj masi monetarne agregate M21, M1… koju pored gotovog novca čini i depozitni novac. U depozitimaje na kraju prošle godine bilo 3,279 milijardi eura.

EBRD spremna da podrži nove investicije

Delegacija Evropske banke za obnovu i razvoj, koju je predvodila zamjenica direktora EBRD za infrastrukturu Lin O’Grejdi, potvrdilaje tokom radne posjete preduzeću Regionalni vodovod spremnost da pomogne dalji nastavak ulaganja u vodovodnu mrežu.

Ministarstvo za šest škola opredijelilo šest miliona eura

Ministarstvo ekonomije će finansirati izvođenje radova neophodnih za primjenu mjera energetske efikasnosti u šest obrazovnih ustanova u Crnoj Gori. Vrijednost radova iznosiće šest miliona eura. Kako najavljuju iz Ministarstva, za realizaciju tog projekta biće potpisani ugovori o rekonstrukciji tri obrazovne ustanove u Podgorici, i to: Gimnaziji “Slobodan Škerović, Resursnom centru za djecu i mlade “Podgorica i Resursnom centru za obrazovanje i osposobljavanje “1. jun. Početak radova u dva resursna centra planiran je već na proljeće, dok će radovi u Gimnaziji početi nakon završetka školske godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *