Google Assistant će do kraja godine govoriti 30 jezika

Dodajte komentar

Virtuelni personalni pomoćnik kompanije Google koji se aktivira glasom – Google Assistant, do kraja godine, će govoriti tridesetak jezika, uključujući norveški i hindu, saopštila je ta kompanija, što pokazuje da i ona ulazi u žestoku borbu protiv predvodnika na tržištu pametnih pomoćnika – kompanije Amazon.

Dok Alexa, personalni internet pomoćnik iz Amazona, funkcioniše samo na engleskom, Google Assistant već radi na osam jezika a do kraja godine će biti raspoloživ na 30 jezika, napisala kompanija Google na svom zvaničnom blogu. Počeće se sa danskim, holandskim, hindu, indonežanskim, norveškim, švedskim i tajlandskim.

Ova najava pokazuje volju Googlea da ubrza razvoj svog asistenta i svoje napredovanje po pitanju vještačke inteligencije, posebno u borbi protiv Amazona. Drugi tehnološki giganti kao što su Microsoft, Apple ili Samsung takođe imaju virtuelne asistente.

Asistenti koji se aktiviraju komandama glasom su vrlo važni za ove kompanije jer pokazuju šta mogu po pitanju vještačke inteligencije. Prisustvo virtuelnih asistenata u brojnim predmetima, pametnim telefonima, umreženim uređajima u kući, ili kolima, omogućuje da se uđe u svakodnevnicu potrošača i da se oko njih stvori ekosistem.

Lansiranjem Alexae u Amazonovom zvučniku Echo, od 2014. godine, ima veliku prednost. Nasuprot tome Apple kasni i tek je sad lansirao svoj HomePod, aktiviran glasom preko asistenta Siri.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *