Kase unijele razdor među taksiste

Dodajte komentar

Novo odlaganje uvođenja fiskalnih kasa privrednim društvima biće jedan od razloga zbog kog će samostalni taksi preduzetnici uskoro ponovo organizovati proteste.

Poreska uprava ponovo je odložila rok za uvođenje registar kasa privrednim društvima do daljnjeg, na zahtjev Unije taksi prevoznika, što je izazvalo negodovanje samostalnih preduzetnika.

Potpredsjednik Strukovnog sindikata taksista Crne Gore Vesko Bjelić saopštio je da su taksi prevoznici sada u neravnopravnom položaju, jer oni moraju da plaćaju reprogram duga, dok privredna društva i dalje neće plaćati obaveze prema državi.

Na taj nedostatak Strukovni sindikat taksista ukazaće u ponedjeljak Ministarstvu finansija i Vladi, a, kako kaže, ne dobiju li odgovor – u najkraćem roku će organizovati proteste.

“Po zakonu mi imamo paragon blokove i ne podliježemo uvođenju fiskalnih kasa, dok privredna društva moraju imati fiskalne kase. Privredna društva su nastavila da rade nelegalno, a mi smo prihvatili da plaćamo reprogram duga i pokazali želju da izmirimo obaveze. Dosta naših kolega je platio dobar dio duga, plaćaju redovni porez, ali stanje na terenu je kao i prethodnih godina”, navodi Bjelić.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *