Pobijedite u igri Montecrypto i osvojite bitcoin (video)

Dodajte komentar

Ako rado rješavate zagonetke i voljeli biste da osvojite bitcoin, možda će vam biti interesantna nova igra koja će se sjutra pojaviti na Steam online platformi za igranje.

Montecrypto: The Bitcoin Enigma igra koju je razvio nezavisni developerski studio, Gem Rose Collective, prvom uspješnom igraču poklanja jedan bitcoin kao nagradu.

Riječ je o nizu navodno izuzetno teških mozgalica koje se rješavaju iz perspektive prvog lica, a cijela igra ostavlja utisak velike potrage za skrivenim blagom. Na kraju, logično, slijedi i bogata nagrada za onoga (ali samo onoga) koji prvi riješi sve zagonetke.

Igrač koji prvi uspješno pronikne u tajne svih zagonetki kao nagradu od developera ove igre će dobiti jedan bitcoin, čija se vrijednost ovih dana kreće oko 10.000 dolara. S obzirom na to da će igra koštati tek 1,99 dolara, čini se kao dobra investicija koja će se nekome zaista isplatiti.

Kako bi riješio “bitcoin enigmu” igrač ulazi u lavirint sa 24 zagonetke, a zanimljivost se krije i u tome da će igrači po lavirintu moći da ostavljaju tragove jedni drugima, prave da im pomognu u rješavanju mozgalica, ili pak lažne da ih navedu na pogrešan put.

Na kraju će konačno rješenje zagonetke srećnom igraču ponuditi alat za preuzimanje lozinki, a koje služe za otključavanje wallet-a sa nagradom. Jednom kad neko zgrabi ponuđeni bitcoin, igra je gotova, kažu njeni autori.

Ekonomski.net

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *