Otvorene prijave za “Sarajevo Business Bridge Awards 2018”

Dodajte komentar
Prošlogodišnji dobitnici

Sarajevo Business Forum (SBF), vodeća investiciona konferencija u Jugoistočnoj Evropi, 25. aprila dodeliće prestižna priznanja –“Sarajevo Business Bridge Awards” kompanijama i pojedincima koji su svojim radom, inovativnim idejama i zapošljavanjem mladih doprineli razvoju preduzetništva i investicijske klime u regionu.

U zavisnosti od kvaliteta pristiglih prijava, planirano je da se nagrade dodele u šest kategorija, i to: Novi biznis/kompanija godine, Biznis/kompanija godine, Poduzetnik godine, Nagrada za kompaniju koja zapošljava mlade, Nagrada za društveni uticaj i Inovator godine.

Nagrade dobitnicima biće uručene na svečanoj ceremoniji u Parlamentu BiH tokom prvog dana održavanja devetog Sarajevo Business Foruma, u prisustvu svetskih i regionalnih političkih i poslovnih lidera.

“Sarajevo Business Forum, kao vodeća ekonomska platforma u regionu, ima za cilj izgradnju boljeg poslovnog okruženja u regionu. Naša misija je razvoj preduzetništva jer samo uvezivanjem i razvojem tržišta, otvaranjem novih kompanija i zapošljavanjem mladih ljudi možemo proizvesti pozitivne promene u društvu“, rekao je Amer Bukvić, direktor BBI banke, naglašavajući da je konkurs za nagrade otvoren za kompanije i pojedince iz čitavog regiona, koji su pokazali izvanredne rezultate u poslovanju i čiji rad ima pozitivan uticaj na društvo u kojem posluju.

Na ovaj način SBF daje podršku kompanijama i pojedincima, naročito kompanijama koje su pokrenule novi biznis ili zapošljavaju mlade.

Tradicionalno, već devetu godinu Sarajevo Business Forum organizuje BBI banka u saradnji sa Islamic Development Bank Group (IDB). Pokrovitelj 9. SBF-a je Predsedništvo BiH, uz podršku Ministarstva inostranih poslova Bosne i Hercegovine, Veća ministara, entitetskih i kantonalnih vlada, Spoljnotrgovinske komore BiH i Privrednih komora Federacije BiH i Republike Srpske, kao i mnogih kompanija u BiH.

Prošle godine ove prestižne nagrade dodeljene su istaknutim pojedincima i kompanijama iz regiona. SBF 2017 nagradu za socijalni doprinos dobila je Fondacija „Hastor“. MSAN Group dobitnik je nagrade za zapošljavanje mladih u prošloj godini. Inovator godine u 2017. je Gorenje Group, a nova firma za 2017. godinu je HUB 387. Za kompaniju godine stručni žiri je izabrao kompaniju HIFA Group.

Prijave za SBF nagrade 2018 otvorene su putem stranice: http://sarajevobusinessforum.com/awards

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *