Google Pay će zamijeniti Android Pay

Dodajte komentar

Google je već ranije najavio ujedinjenje svih alatki za plaćanje koje su okupljene ispod Google Pay kišobrana, ali je Android do 21. februara ostao na svojoj Android Pay aplikaciji, a što se promijenilo sa lansiranjem Google Pay aplikacije za Android.

Ovim potezom Google je donio update za Android Pay, te poboljšanu funkcionalnost, pa se kompanija nada da će time pridobiti veći broj korisnika , kako onih koji će aplikaciju koristiti prilikom fizičkih kupovina, tako i one koji se radije odlučuju za online šoping. Kao dodatak, Google nudi i redizajn za Google Wallet  aplikaciju, koja služi za slanje i primanje novca, te ju je predstavio pod novim imenom – Google Pay Send. Tako novi korisnici već mogu da otpreme nove aplikacije na svoje uređaje, a oni koji već koriste Android Pay bi uskoro trebalo da dobiju update.

Google Pay za Android na prvi pogled izgleda kao redizajn Android Pay aplikacije, te se čini da je jedina razlika u imenu, te izgledu koji je bliži izvornom Google dizajnu. To je donekle tačno, budući da kada je funkcionalnost u pitanju i nema mnogo novina, a najočiglednija promjena je što aplikacija sada nudi spisak prodavnica koje su u blizini, a u kojima može da se plati preko Google Pay aplikacije. Lista je personalizovana, te se zasniva na radnjama koje je korisnik posećivao u prošlosti, a tu je i spisak prethodnih kupovina, te mogućnost da se nalogu dodaju željene kreditne kartice.

PCPress.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *