Prve fotografije: Novi Peugeot 508 pokazao lice

Dodajte komentar

Nekoliko fotografija nove generacije 508-ice dospjelo je na Internet uoči zvanične svjetske premijere ovog modela.

Peugeot 508 za 2019, koji će biti predstavljen publici na auto-salonu u Ženevi početkom marta, ima sportskiji izgled od prethodnika, koji je dizajniran više kao klasična porodična limuzina.

Prednji dio automobila djeluje agresivnije zahvaljujući specifičnom obliku haube i tankim, kaskadno oblikovanim farovima, na koje se nadovezuju vertikalno postavljena dnevna LED svijetla.

Proširenja na blatobranima dodatno doprinose sportskoj pojavi automobila.

Slična dizajnerska ideja ostvarena je i pozadi, zahvaljujući malom spojleru na vrhu poklopca prtljažnika tankim led svijetlima i zatamnjenom površinom između zadnjih svjetlosnih grupa.

Na fotografijama prikazana je i GT verzija, koja naprijed ima drugačiju masku hladnjaka, a pozadi dvije hromirane izduvne cijevi.

Pored toga, 508 GT sadrži aerodinamičke dodatke na sajtnama i ima crne spoljne retrovizore.

Pogled u kabinu otkriva dozu luksuza i prepoznatljiv i-Cockpit druge generacije, koji podrazumijeva nešto nižu poziciju volana i izdignut položaj instrument table u koju vozač gleda preko vrha upravljača.

Uz minimum fizičkih komandi, većini funkcija i sadržaja pristupa se preko centralno postavljenog ekrana multimedijalnog sistema.

Podaci o motorizaciji za sada su nedostupni, ali spekuliše se da će novi Peugeot 508 u ponudi imati 1.5 i 2.0 BlueHDi dizel motore, kao i benzinske agregate najnovije generacije.

Spominje se i hibridna verzija sa ukupnom kombinovanom snagom od 300 “konja”.

Tehnički detalji nove generacije 508-ice biće poznati uoči ženevskog auto-salona, ili početkom marta, po otvaranju ovog sajma.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *