Aerodromi – Morsko dobro: Ništa od mirnog rješavanja spora

Dodajte komentar

Pravne zastupnice Morskog dobra odbile su juče u Privrednom sudu mirno razrješenje spora sa Aerodromima Crne Gore, od kojih ovo javno preduzeće potražuje 2,59 miliona eura za korišćenje zemljišta u Opštini Tivat.

Predmet spora je više parcela u tivatskom naselju Mrčevac, površine 545.323 kvadrata na kojima je smješten Aerodrom Tivat, a za čije korišćenje nije plaćena nadoknada u posljednje četiri godine. Predstavnici kompanija su o sporazumnom rješavanju spora početkom mjeseca razgovarali u Ministarstvu finansija koje, kako je juče kazala zastupnica Aerodroma Nađa Ilić, tek treba da zauzme konačan stav po tom pitanju.

Ilić je tražila da sud sasluša direktora Aerodroma Danila Orlandića, što je odbijeno, i da se, nakon što list nepokretnosti KO Mrčevac bude naknadno dostavljen, izvrši geodetsko vještačenje na licu mjesta kako bi se utvrdilo da li sporno zemljiše pripada zoni Morskog dobra. Zastupnice Morskog dobra Ljubomirka Vidović i Klaudija Pejović istakle su da su izvršile uvid u list nepokretnosti putem javno dostupne elektronske evidencije Uprave za nekretnine.