Završene dvije biciklističke staze za iskusnije bicikliste

Dodajte komentar

Dvije biciklističke staze ukupne dužine oko 30 kilometara su završene, postavljena je svjetlosna signalizacija, a u narednom periodu će biti postavljene i info table, kazali su iz Glavnog grada.

Vrijednost kompletne investicije je oko 1.150.000 eura, a za realizaciju prva četiri koridora utrošeno je 925.000 eura.

Dvije rute su namijenjene za iskusnije i spremnije bicikliste, a radi se o Kučkoj ruti u dužini od 15-tak kilometara, od Doljana do Ubala, preko Donje i Gornje Vrbice te Donjeg i Gornjeg Meduna i Muzeja Marka Miljanova, kao i Piperskoj ruti koja je duga je takođe 15-tak kilometara, od Vezirovog mosta starim putem za Danilovgrad do skretanja za Rogame, mostom preko rijeke Zete kroz Duklju, Vukoviće i Đurkoviće skretaće lijevo za Drezgu i Ćeliju Pipersku u kojoj će biti okretnica nazad za Rogame.

“Trase ruta duž kojih su iscrtani biciklistički piktogrami dogovorene su, kao optimalne, sa iskusnim vozačima i takmičarima Biciklističkog kluba „Džada“. Glavni grad je sa Klubom „Džada“ i Fondacijom za razvoj Kuča „Marko Miljanov“ organizovao prvu međunarodnu biciklističku trku „Kuči 2017“, objašnjavaju su iz Glavnog grada.

Menadžer grada, Drago Đeković je naveo kako su “rute obilježene sa ciljem povećanja bezbijednosti svih učesnika u saobraćaju, a pogotovo biciklista”.

Podsjećamo da su završena i četiri koridora biciklističkih traka i staza i to: u Ulici kralja Nikole, od raskrsnice sa Bulevarom Srđana Aleksića do raskrsnice sa Ulicom Vojisavljevića (koridor 1), u Ulici Ivana Crnojevića (od raskrsnice sa Ulicom slobode do raskrsnice sa Ulicom Stanka Dragojevića), preko mosta Milenijum, Ulici 13. jula i Moskovskoj ulici (koridor 5) i bulevarima Save Kovačevića, Srđana Aleksića, Crnogorskih serdara, preko mosta Union Bridge, Bulevaru revolucije, Cetinjskom putu do kružne raskrsnice kod tržnog centra Delta, uključujući krak saobraćajnice uz rijeku Moraču do Ulice dr Ljubomira Rašovića (koridor 2).

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *