Northstar u projekat „Montrose“ planira 250 miliona eura investicija

Dodajte komentar

Na inicijativu kompanije „Northstar“, investitora na projektu „Montrose“ (poluostrvo Luštica, Opština Herceg Novi), u Sekretarijatu za razvojne projekte je održan sastanak s predstavnicima predmetne kompanije, Mohammedom Abdulmalikom, Vladimirom Čvorovićem i Minom Jovović.

Abdulmalik se zahvalio na prijemu i istakao zadovoljstvo zbog uspješnih rezultata ostvarenih u prethodnoj godini na planu usaglašavanja Aneksa II i stvaranja uslova za realizaciju projekta. ž

Takođe, zahvalio se na dosadašnjoj podršci koju je Vlada Crne Gore pružala investitoru i iskazao uvjerenje da će u budućem periodu kompanija „Northstar“ u Sekretarijatu za razvojne projekte imati istinskog partnera na realizaciji projekta „Montrose“, u čiju realizaciju planiraju da investiraju oko 250 miliona eura.

V.d. sekretara Sekretarijata, gospodin Dejan Medojević, informisao je gosta o aktivnostima koje će u predstojećem periodu preduzeti Sekretarijat u vezi sa praćenjem realizacije ugovornih obaveza i o pitanjima koja bi mogla da utiču na dalju realizaciju projekta, izrazivši očekivanje da budu intezivirane aktivnosti investitora u pravcu realizacije projekta.

S tim u vezi, dogovoreno je da koordinacija budućih aktivnosti bude sprovođena kroz održavanje zajedničkih sastanka na mjesečnom nivou s predstavnicima nadležnih organa državne uprave i Opštine Herceg Novi, u pravcu stvaranja pretpostavki i otklanjanja smetnji za početak realizacije projekta „Montrose“.

Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *