Za uređenje Podgorice 28 miliona eura

Dodajte komentar

Za uređenje prostora Glavnog grada iz budžeta je za ovu godinu predviđeno oko 28 miliona eura, saopšteno je iz PG Biroa.

“Sredstva za investicije obezbijeđena su, kako se navodi u Nacrtu, iz budžeta Glavnog grada i to od naknada za komunalno opremanje 11.560.000 eura, ostalih budžetskih sredstava 5.491.000 eura, iz sopstvenih sredstava preduzeća 2.000.077,18 eura, iz donacija 73.070 eura, privatno-javnog partnerstva 7.932.607, kreditnih sredstava 1.000.000.00 i iz drugih izvora kao što su lokalna zajednica i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja 345.000 eura”, navode iz PG Biroa.

Nactom su obuhvaćeni izrada planske dokumentacije, izrada tehničke dokumentacije, rješavanje imovinsko pravnih odnosa, uređivanje i opremanje lokacija, izgradnja i rekonstrukcija saobraćajnica i mostova, izgradnja hidrotehničke infrastrukture, izgradnja pijaca, uređenje zelenih površina, izgradnja i rekonstrukcija javne rasvjete, deponija i uređenje groblja.

Za izradu planske dokumentacije biće potrebno 365 hiljada eura. Za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i za ostale njima povezane troškove pripreme, u 2018. godini opredijeljeno je oko dva i po miliona eura.

Za opremanje lokacija biće potrebno skoro tri miliona, dok će se za izgradnju i rekonstrukciju mostova, saobraćajnica i garaža biti potrebno nešto više od devet miliona eura.

Za izgradnju i rekonstrukciju hidrotehničkih instalacija i za ostale sa njima povezane troškove pripreme potrebno je oko tri ipo miliona eura.

Kako navode, u planu je da izgradi pijaca u Maslinama i Tuzima, za šta će biti potrebno oko 150 hiljada eura.

Programom se predviđa uređenje parka u Tuzima za šta je predviđeno 10 hiljada eura, za uređenje zelenila u Golubovcima – 40 hiljada i za uređenje zelenih površina i dječijih igrališta 100 hiljada eura.

Za izgradnju i rekonstrukciju javne rasvjete na području Glavnog grada i u gradskim opštinama Tuzi i Golubovci predviđeno je 770 hiljada eura.

Izgradnja postrojenja za proizvodnju električne i toplotne energije iz deponijskog biogasa u vrijednosti od skoro dvije hiljade biće realizovana kroz privatno javno partnerstvo.

Radovi na uređenju groblja iznose 753 hiljada eura.

Javna rasprava o Nacrtu programa uređenja prostora Glavnog grada Podgorice za 2018. godinu, počela je 7. februara i trajaće do 22. februara.

Centralna Javna rsprava će se održati 16. februara u periodu od 12 do 14 sati u multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”.

Izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *