Facebook će blokirati bitcoin

Dodajte komentar

Želite da se obogatite brzo uz pomoć bitkoina ili neke druge kriptovalute? Moraćete to da uradite bez Fejsbuka.

Ova društvena mreža je saopštila da će zabraniti sve oglase za bitkoin i druge kriptovalute kako bi zaustavili reklamiranje i promovisanje nečega što se često povezuje sa prevarama.

Prema novoj politici fejsbuka, neće biti dozvoljene reklame o kriptovalutama niti novčićima koji vas uvode u ovaj svijet biznisa.

Neke će ova zabrana naročito pogoditi, kao što je James Altucher, samoproklamovani “kripto-genije” čiji su virusni oglasi doveli do toga da se potegne priča kako je kriptovalutni bum doveo do prevara, divljanja i fluktuacija.

Fejsbuk na ovaj način želi da zaštiti i sebe i svoju veb lokaciju od širenja lažnih vijesti i dezinformacija, a ovakve mjere predostrožnosti dolaze nakon što je Fejsbuk priznao da su ga ruski agenti koristili za širenje polarizujućih poruka.

Ogromno interesovanje za kriptovalutama i sve veći broj rudara i investitora u virtuelne valute dovele su do zabrinutosti i širenja straha da djelovi tržišta mogu biti prevareni.

Komisija za hartije od vrijednosti je saopštila da je zaustavila moguću lažnu ponudu i transakciju novčića, a traženo je da ljudi finansiraju ono što je trebalo da bude prva “decentralizovana banka” u svijetu.

U Fejsbuku su najavili i zabranu reklamiranja bitkoina i u blog postu, dodajući da je razmjera namjerno ovoliko “široka” kako bi bili sigurni da će bolje pronaći i spriječiti reklame ove vrste.

Mark Zakerberg je nedavno je izrazio interesovanje za digitalne valute. On je na svom postu na Fejsbuku napisao je da je istraživao kako da kriptovalute predstavi svojoj kompaniji, dodajući da je mislio da će “preuzeti vlast iz centralizovanih sistema i vratiti ih u ruke ljudi”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *