“Thomson Reuters” prodaje svoje ključno poslovanje za 20 milijardi dolara

Dodajte komentar

Američka investiciona kompanija “Blackstone” je u poodmaklim razgovorima za kupovinu oko 55 odsto udjela u ključnom poslovanju “Thomson Reutersa”, finansijskom i upravljanja rizicima (F&R), a vrijednost tog poslovanja procenjuje se na oko 20 milijardi dolara.

Upravni odbor “Thomson Reutersa” treba da se izjasni o “Blackstone”-ovoj ponudi za segment finansija i upravljanja rizicima. To poslovanje generiše više od polovine godišnjih prihoda kompanije “Thomson Reuters”.

Prema uslovima ponude “Blackstone”-a, “Thomson Reuters” će zadržati 45 odsto udjela u konkretnom poslovanju, u vidu partnerstva sa američkom kompanijom, saznaje Reuters od izvora.

Sporazum podrazumijeva da “Thomson Reuters” dobije više od 17 milijardi dolara, uključujući i oko četiri milijarde dolara gotovine. Cijelo poslovanje finansija i upravljanja rizicima procjenjuje se na oko 20 milijardi dolara.

Iz kompanije “Thomson Reuters” je saopšteno da “su u naprednim pregovorima s “Blackstone”-om u vezi potencijalnog partnerstva u poslovanju finansija i upravljanja rizicima”. Kompanija nije dala više detalja, dok je predstavnica “Blackstone”-a odbila da komentariše.

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *