Bojović: Neophodan novi republički sindikat

Dodajte komentar

Dva republička sindikata, Samostalni sindikat (SSCG) i Unija slobodnih sindikata (USSCG), izgubila su značaj kroz njihov dosadašnji rad i zato je potrebno formirati sindikat Crne Gore, izjavio je za ,Dan predsjednik Sindikata Ministarstva ekonomije Bogdan Bojović.

“Da bi se formirao sindikat Crne Gore treba sprovesti izbor sindikalnih organizacija na svim nivoima, od ministarstava, agencija, zavoda, javnih preduzeća. To treba uraditi sa novim ljudima, mladima, koji će stvarati drugačiju sindikalnu sliku. Takav sindikat bi svake godine slao na usavršavanje i edukovanje mlade ljude za raznih oblasti i tako bi se stručni kvalitet iz raznih oblasti podigao na viši nivo”, naveo je Bojović.

Taj sindikat bi, prema njegovim riječima, od Vlade tražio da se poštuje Zakon o zaradama.

“Da se na osnovu koeficijenta koji je predviđen za neko radno mjesto, prima mjesečna plata, a ne da se još plaćaju neke naknade u odborima i komisijama. Što se tiče davanja varijabila, mislim da zakon to ne prepoznaje”, istakao je on.

Naveo je i da Sindikat Ministarstva ekonomije priprema jednu vrstu memoranduma koji će predstaviti rukovodstvu i dogovoriti mnoga pitanja koja se tiču sindikalne organizacije, kao i naknada i varijabila.

“To “pije vodu” jer želimo da znamo kako se troše sredstva koja se kroz budžet opredijele Ministarstvu ekonomije”, istakao je Bojović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *