Da li će Nasdaq pokrenuti sopstvene bitkoin fjučerse?

Dodajte komentar

Nasdaq i dalje procjenjuje da li je uvođenje bitkoin fjučersa dobra odluka, kojom bi se takmičila sa fjučersima čikaške “CBOE” i “CME”.

Nasdaq trenutno traži načine da proizvede nešto jedinstveno što bi se razlikovalo od konkurenata i istovremeno bilo privlačno za korisnike, izjavila je izvršna direktorka Adena Fridman, na godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u ​​Davosu.

“Radili smo s industrijom da bismo odlučili da li je lansiranje sopstvenog fjučerskog proizvoda ispravna stvar za nas”, rekla je Fridmanova i dodala da Nasdak “još uvjek ocjenjuje da li da se upusti u ove aktivnosti”.

Izvršna direktorka nije precizirala kada bismo mogli da očekujemo konačnu odluku o lansiranju bitkoin fjučersa.

Stručnjaci iz Nasdaq-a su prvi put počeli da govore o planovima za pokretanje bitkoin fjučersa u novembru 2017. godine i tada je planirano lansiranje u junu 2018. godine.

Na pitanje da li će Nasdaq razmatrati lansiranje fjučersa zasnovanih na drugim kriptovalutama, pored bitkoina, kao što su ether ili ripple, Fridmenova je odgovorila da će u ovoj kompaniji holistički gledati na kriptovalute, a ne samo na jednu (bitkoin).

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *