Naslovne strane dnevnih novina za 25. januar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dali saglasnost i dobili 148.000?

Komisija za hartije od vrijednosti (KHOV) dala je saglasnost Elektroprivredi da svoj kapital može smanjiti za oko 148,37 miliona, kako bi time pokrila akumulirane gubitke i tako stvorila profit od 50-ak miliona. KHOV je odobravanje ove odluke naplatila sa 148 hiljada eura, prema svom qenovniku, potvrđeno je juče Vijestima u Elektroprivredi.

Pod lupom računi svih Amerikanaca

Crna Gora i Sjedinjene Američke države (SAD) razmjenjivaće informacije o bankarskim računima i transferu novca američkih državljana na računima otvorenim u stranim bankama i drugim finansijskim institucijama u Crnoj Gori, uz uslov povjerljivosti i ograničenosti korišćenja tih informacija između Poreske uprave (PU)

Preradu nude za 4,5 miliona

Stečajni upravnik Prerade Zoran Janković objavio je juče novi oglas za prodaju, djela imovine bivše fabrike Kombinata aluminijuma, “Fabrika Valjaonica sa livnicom trake” procijenjene vrijednosti 4.591.772 eura.

Dnevne novine

SDP prikuplja potpise za uvećanje minimalca na 250 eura

Socijaldemokratska partija (SDP) počeće od naredne sedmice prikupljanje potpisa za uvećanje minimalne zarade sa sadašnjih 193 na 250 eura, saopštio je juče član predsjedništva te stranke Bojan Zeković.

Za mjesec IT konsultantu isplaćen 71.551 euro

Najviša bruto zarada u prošloj godini isplaćena je licu zaposlenom u djelatnosti konsultantskih usluga u oblasti informacionih tehnologija i iznosila je 71.551 eura, saopšteno je Dnevnim novinama u Poreskoj upravi.

U rezervama banaka 233,6 miliona

Obavezna rezerva banaka na kraju decembra iznosila je 233,6 miliona eura, pokazali su podaci Centralne banke (CBCG). Od ukupnog iznosa, na računima obavezne rezerve banaka u zemlji izdvojeno je 51,5 odsto, a na računima CBCG u inostranstvu 48,5 odsto.

Dan

Tajkunima 25 puta više nego opštini

Izgradnja šest mini-hidroelektrana (mHE) Opštini Berane i njenim građanima nije donijela gotovo ništa, za razliku od vlasnika koji su u protekle dvije godine uspjeli da ostvare milionske prihode, ukazale su Demokrate.

Banke neće tražiti obavezno učešće

Neke banke možda neće zahtijevati obavezno učešće prilikom kupovine stana u okviru projekta Hiljadu plus, saopštila je rukovodilac Direkcije za stanovanje u Ministarstvu održivog razvoja Radmila Lainović. Ona je, gostujući u Jutarnjem programu TVCG, rekla daje u pripremi poziv za komercijalne banke, a da je uslov bankama da kamata bude 2,99 odsto.

Početna cijena 4,6 miliona eura

Stečajna uprava Prerade, nekadašnjeg pogona Kombinata aluminijuma, raspisala je juče drugi tender za prodaju cjelokupne imovine po cijeni od 4,59 miliona eura. Toliko iznosi procijenjena vrijednost imovine, a na prvom tenderu je bila ista cijena.

Pobjeda

Za političke partije mjesečno 354 hiljade

Iz budžeta države mjesečno će se za rad političkih partija izdvajati 354.166 eura, navodi se u odluci koju je juče objavilo Ministarstvo finansija. Najviše novca dobijaće DPS mjesečno 133.796, potom DF 70.833, Velika koalicija Ključ Demos, SNP i Ura 39.351, a Demokrate 35.853 eura. Socijaldemokratska partija dobijaće po 21.862, Bošnjačka stranka i Socijaldemokrate po 14.866, Albanci odlučno Forca Dua, AA i Hrvatska građanska inicijativa po 11.368 eura.

Stižu kineski turisti

U ovoj godini se može očekivati povećan dolazak kineskih turista u Crnu Goru, s obzirom na to daje Flaj Montenegro travel krajem prošle godine potpisao veliki broj strateških ugovora sa najvećim turoperaterima u Kini, saopšteno je iz te turističke agencije.

Inspektor određuje cijenu, vlasnik objekta plaća rušenje

Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekataje uveliko na snazi, a procjena koliko objekata treba srušiti zavisiće od odluka nadležnih opštinskih sekretarijata o podnijetim zahtjevima za legalizaciju, kao i od budućeg plana generalne regulacije Crne Gore rečeno je Pobjedi iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *