Sweatcoin – startap koji ti plaća da hodaš

Dodajte komentar

Sweatcoin, aplikacija koja vam za broj napravljenih koraka u zamjenu daje digitalni “sweatcoin” , lansirana je u maju 2017. i sada je dospjela na vrh Eplove App Store .

Startap je u 2017. godini stekao preko pet miliona korisnika i njen prihod je porastao za 266 procenata u prethodnom kvartalu. Aplikacija ima više od 2 miliona aktivnih nedeljnih korisnika i taj broj raste, što je čini jednom od najbrže rastućih fitnes aplikacija na App Store i smešta je u sam vrh besplatnih aplikacija, pored aplikacije Google Arts & Culture koja je za prošli vikend doživjela vrtoglavi rast.

Besplatna aplikacija nagrađuje korisnike plaćanjem u digitalnoj valuti. Za svakih 1000 napravljenih koraka, korisnici dobijaju 0.95 sweatcoina koji se mogu koristiti  kupovinu fitnes opreme, treninga, poklon kartice i mnogo toga drugog. Štaviše, upotreba blokčejn tehnologije podrazumijeva da  platforma ne može biti hakovana ili korišćena za varanje, za razliku od većine fitnes aplikacija koje su korisnici kreirali.

Spoj brige o zdravlju i kriptovalute je još jedan način da se privuku potencijalni partneri i investitori čiji je interes da imaju zdrave kupce i zaposlene.

Trenutni partneri su im modna sportska odjeća BOOMBOOMAthletica, Vivobarefoot, korporativni fitnes specijalista Fitbug i 3D Naked tjelesno skener ogledalo.

Aplikacija je zamisao četiri suosnivača Olega Fomenka, Antona Derljatke, Danila Peruševa i Igora Hmeljeva, ruskih preduzetnika smještenih u glavnoj kancelariji kompanije u Londonu.

Fomenko je naveo da je njegova kompanija razgovarala sa svim glavnim zdravstvenim osiguravateljima, ali da prvo mora dokazati da može privući korisnike prije nego što potpiše bilo kakav komercijalni ugovor i počne da koristi sweatcoin metriku kao način za izračunavanje zdravstvenih rizika.

Trenutni plan je da se zarađena sredstva koriste za širenje kompanije  na tržišta engleskog govornog područja izvan SAD i Velike Britanije, a zatim i u Evropu i Aziju.

Dugoročna ideja je da osiguravatelji ili poslodavci mogu početi da kupuju ovu kriptovalutu sa tržišta kao nagradu korisnicima za njihovu fizičku aktivnost.

(Startapovanje.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *