Stručnjak sa Volstrita: Epska nesreća će pogoditi tržište kriptovaluta

1 komentar

Veteran s Volstrita Piter Bukvar predviđa da će epska nesreća pogoditi tržište kriptovaluta. Nije siguran da li će se to desiti iznenada, odjednom ili će biti spor i stabilan pad, ali je uvjeren da stiže.

Bukvar, koji je glavni investitor u Bleakly Advisory Group, kaže da kripto-tržište u velikom balonu koji je pred pucanjem.

“Kada nešto ovako ide, obično se završava tamo gdje je i počelo”, rekao je.

Bukvar tvrdi da je bitkoin u opasnosti i da mu prijeti pad od 90 odsto od trenutnog nivoa. On ga naziva klasičnim balonom.

“Ne bih bio iznenađen ako se sljedeće godine smanji na oko 1.000, eventualno 3.000 dolara”, dodao je. To je nivo na kome se ovaj najveći igrač u kripto-svijetu nalazio prije 12 mjeseci.

Upozorava da ovaj kolaps dolazu zajedno s rastom kamatnih stopa u cijelom svijetu, za šta krivi centralne banke, i FED.

Jednom, kada pukne kripto-tržište, stavovi investitora prema rizičnim sredstvima će se promijeniti. Prema njegovim riječima, berza bi mogla da bude kolateralna šteta, ali bi sve bilo zasnovano na psihologiji – ne na ničemu što je fundamentalno pogrešno u privredi.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • A prije samo 2 dana ste prenijeli rijeci stratega Volstrita Tima Lia da ce bitkoin ic na 125.000 dolara… Sprdate li se vi? Bolje nemojte nista prenosit, nego ovako sto radite. Iz sata u sat – moze bit ovako, a moze i onako. Ako vec ocete da pisete, napravite analizu ili makar prikupite misljenje strucnjaka koje bi trebalo cijeniti pa ih objavite u jednom tekstu – za i protiv bitkoina. A ne ovako… mrzno je citat.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *