Moguća blokada računa opštine Herceg Novi

Dodajte komentar

Ukoliko Privredni sud ne usvoji prigovor Opštine Herceg Novi zbog izvršne naplate dvije mjenice za led rasvjetu sjutra bi mogao biti blokiran račun Opštine.

Iz opštinske kase “nestaće” skoro 500.000 eura, po izvršnom rješenju i nalogu javne izvršiteljke Jasmine Bajović, te bi račun mogao biti blokiran, kazao je novinarima predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi, dr Miloš Bigović, poslije skupštinskog zasjedanja.

Kako je objasnio, Opština Herceg Novi snažno se protivi takvoj odluci javnog izvršitelja, koju smatraju nezakonitom i neodgovornom.

On postavlja pitanje javnom izvršitelju, specijalnom državnom tužilaštvu za organizovani kriminal i svim građanima Herceg Novog: da li je ikada javna rasvjeta, nakon postavljanja led svjetiljki, funksionisala u punom kapacitetu?

“Ako postoji jedno lice koje će potvrditi stručnim i laičkim referencama da je ta javna rasvjeta radila, ja odgovorno tvrdim, u ime Opštine Herceg Novi, da ćemo mi izmiriti, bez prinudne naplate, svaki cent našeg dugovanja. Ali, ukoliko je odgovor da javna rasvjeta nije funkcionisala, pokažimo svi neophodan nivo društvene odgovornosti prema tom pitanju. Nemojmo da u konkretnom slučaju, privanti interesi nadilaze opšte interese”, poručio je Bigović.

Indikacija da je ugovor raskinut nametnula se sama po sebi s obzirom, objašnjava on, jer potpisnik ugovora, firma Hesa Light “misteriozno je nestala i nije se pojavljivala godinu i po” u Novom.

“Nakon tog perioda pojavljuju se firme za koje je pravno sljedbeništvo veoma “dubiozno”, navodi Bigović i dodaje da je riječ o procesu koji sa svih aspekata ima jako puno sumnji.

Kaže da kao odgovrna lokalna uprava su uputili Privrednom sudu prigovor na rješenje o izvršenju i očekuju da će taj prigovor biti usvojen.

Uputili su urgenciju Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal, da nakon dvije godine izviđaja konačno donese odluku i saopšti je javnosti.

“Takođe, jutros smo Privrednom sudu uputili našu inicijativu za izdavanje privremene mjere, kako bi se obustavio postupak izvršenja”, navodi on.

Ponovio je da Opština Herceg Novi ne bježi od plaćanja, ali da će samo završen posao biti plaćen. U lokalnoj upravi se nadaju da do izvršenja neće doći.

U javnosti su se posljednjih dana mogle čuti opaske da je Miloš Bigović, pod pritiskom koalicionih partnera, odustao od najavljene ostavke na funkciji predsjednika lokalnog parlamenta.

Međutim, na pitanje Radija Jadran, dr Bigović je kategorično ostao pri toj odluci. Kako je kazao, na nivou koalicije biće donesena odluka o tajmingu njegovog napuštanja funkcije predsjednika Skupštine Opštine Herceg Novi.

(Radio Jadran)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *