Simović na čelu Komisije za suzbijanje sive ekonomije

Dodajte komentar

Vicepremijer Milutin Simović predsjedavaće Komisijom za suzbijanje sive ekonomije, odlučeno je na jučerašnjoj sjednici Vlade.

Za članove ovog tijela, formiranog na osnovu zaključka Vlade iz juna prošle godine, imenovani su sekretar Ministarstva finansija Nemanja Katić, zatim Enis Baković, Vesko Damjanović i Nikola Janjušević iz Uprave policije, Lidija Mijović iz Uprave carina, Sreten Grebović iz Poreske uprave, Rada Marković iz Uprave za inspekcijske poslove, te savjetnici premijera Srđan Kusovac i Sandra Veličković.

Na jučerašnjoj sjednici donijeta je odluka o izradi Detaljnog prostornog plana koridora dalekovoda Pljevlja 2 Bajina Bašta za dionicu na teritoriji Crne Gore, čiji je cilj da predloži najbolji model valorizacije i zaštite prostora.

Usvojeni su finansijski i plan rada kompanije Monteput, kojima je predviđeno da ona u 2018. prihoduje 8.235.537 eura. Vlada je dala pozitivno mišljenje i na izvještaj Monteputa za 2017. u kojem se navodi da su neto prihodi bili 8.288.596, te da će u ovu godinu biti prenesena sredstva za investicije iz neraspoređene dobiti 2012, 2013. i 2014, u ukupnom iznosu od 356.000
eura.

Takođe je usvojen finansijski plan Agencije za civilno vazduhoplovstvo za aktuelnu godinu, prema kome će prihodi biti 4.148.415 eura. Od toga, rutne naknade kroz sistem Eurocontrol čine najveći dio čak 3.906.415 eura, terminalne naknade 130.000 eura, dok sredstva prikupljena kroz naknade za prevezeni teret i putnike, kamate i ostale izvore definisane zakonom iznose 112.000 eura.

Vlada je utvrdila i Platformu za učešće premijera Duška Markovića na godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma naredne sedmice u Davosu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *