Slovenački start-up InsurePal prikupio 18 miliona dolara za 80 sekundi

Dodajte komentar

Slovenski startup InsurePal koji razvija platformu za osiguranje na načelima blockchaina uspješno je prodao svoje kripto kovanice putem javne prodaje te prikupio 18 miliona dolara.

InsurePal je prikupio 12,6 miliona dolara unaprijed, a kada je počela prodaja za samo 80 sekundi i preostali iznos, u ukupnoj vrijednosti od 18 miliona dolara, piše slovenački dnevnik Delo.

Sredstva će se koristiti za izgradnju platforme za osiguranje na tehnologiji blokchaina, koja uvodi patentom zaštićenu inovaciju društvenog uticaja. Novac će, prije svega, biti iskorišten za tehnološki razvoj platforme, koja uglavnom ostaje u Sloveniji, dobijanje regulatornih dozvola, jačanje tima dodatnim osobljem i za daljnje uspostavljanje međunarodnih strateških saveza.

“Želimo u najkraćem mogućem roku da postanemo potpuno operativni i u sljedećih šest mjeseci razvoja doći tako daleko da ponudimo platformu tržištu. Pilot projekt sproveće se u Velikoj Britaniji, gdje su već obavili razgovore s regulatorom i djelimično sastavili tim”, objasnio je direktor i suosnivač InsurePala Matjaž Peterman.

Slovenački projekat javno su podržala značajna imena iz kriptosvijeta, među kojima pionir digitalnih valuta Charlie Shrem, te Vinay Gupta, odgovoran za pokretanje Ethereuma.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *