Radovi na adaptaciji hotela Ulcinjske rivijere biće završeni u roku

Dodajte komentar
Budući izgled kompleksa „Holiday Village Montenegro“

Radovi na adaptaciji hotela Ulcinjske rivijere biće završeni u roku, tako da će novi hotelski kompleks „Holiday Village Montenegro“ zasijati u novom ruhu već u maju – kazao je Pobjedi direktor za razvoj hotelske grupacije Karisma hoteli i rizorti, Nemanja Kostić.

Kako je najavio, u skladu da poslovnom politikom i načinom poslovanja hotelske grupacije ,,Karisma Hotels & Resorts“, svi preuzeti dogovoreni rokovi biće ispoštovani i prve turiste će ugostiti u maju, kako je i planirano.

“Sa velikim zadovoljstvom možemo da kažemo da i sve predviđene aktivnosti vezano za realizaciju projekta idu planiranom dinamikom. Već pripremamo i realizaciju druge faze kompletnog projekta, koja otpočinje u novembru ove i biće završena u maju 2019. godine. Ova faza će pored dodatnih sadržaja povećati kapacitet „Holiday Village Montenegro“ za još 100 soba”, istakao je Kostić.

Kompanija Karisma sarađuje sa najvećim svjetskim turoperatorom TUI, što govori o kvalitetu kojem teže i koji postižu. – U 2018. godini očekujemo popunjenost kapaciteta više od 90 odsto, zaključno sa oktobrom. Sezona će trajati šest mjeseci, znatno duže od dosadašnjeg prosjeka boravka gostiju u ovom dijelu primorja. Dodatno, naši gosti su dominantno iz zemalja Zapadne Evrope i ovo će im biti prvi put da posjećuju Crnu Goru. Ovo smatramo pravim načinom razvoja crnogorskog turizma i ovime Karisma daje svoj doprinos tome – kazao je Kostić.

Kao investitor, nekih biznis barijera i problema, kako kaže, nema, i iz dosadašnjeg iskustva poslovni ambijent u Crnoj Gori ocjenjuje pozitivinim.

 “Svako tržište na kome poslujemo ima svoje specifičnosti i izazove. U Crnoj Gori smo naišli, sa zadovoljstvom mogu da kažem, na jedno veliko razumijevanje svih predstavnika i činilaca koji su uključeni u realizaciju ovog projekta, i na tome smo svakom ponaosob zahvalni. Nadamo se da će se taj trend nastaviti, a sve u interesu razvoja turizma, poboljšanja kvaliteta usluge i zajedničke strategije pozicioniranja Crne Gore na evropskoj i svjetskoj turističkoj mapi, a sve s ciljem otvaranja novih radnih mjesta”, kazao je Kostić.

Međunarodna hotelska grupacija Karisma hoteli i rizorti je odmah nakon potpisivanja ugovora počela rekonstrukciju i podizanje nivoa standarda objekata na ulcinjskoj Velikoj plaži. U pitanju su bivši hoteli „Belvi“ i „Olimpik“, koji su od države Crne Gore i kompanije Ulcinjska rivijera uzeti u dugoročni, 30-godišnji zakup.

Ovi hoteli sada postaju dio hotelskog kompleksa „Holiday Village Montenegro“, kojim će upravljati Karisma. Sada se radi u tri smjene na objektu bivšeg hotela „Belvi“, koji će nakon re konstrukcije biti kategorizovan sa četiri zvjezdice. Holiday Village je prepoznat kao uspješan porodični koncept, i u sklopu njega će, pored smještajnih kapaciteta biti izgrađen zanimljivi dodatni sadržaj poput avanturističkog parka, bazena i sportskih igrališta. Karisma koncept razvija sa svojim strateškim partnerom, najvećim turoperatorom na svijetu, kompanijom TUI. Cjelokupan kompleks biće realizovan u tri razvojne faze, a planovi grupacije jesu da prva faza projekta bude završena do maja naredne godine. „Holiday Village Montenegro“ će, kada bude kompletiran, što se predviđa za maj 2020. godine, imati 257 soba, 4 bazena, 4 restorana, 4 bara i spa centra, sportske terene i avanturističke parkove za djecu.

Novi standardi Karisma je jedna od vodećih grupacija u svijetu u oblasti hotelskog menadžmenta. Uspješno posluje i poznata je po inovativnom pristupu, jer postavlja nove standarde u ponudi odmora sa fokusom na kompletan ugođaj gostiju. Karisma u svom portfoliju ima 29 hotela i pored Crne Gore posluje i u Hrvatskoj, Srbiji, Meksiku, Dominikanskoj Republici, Jamajci i Kolumbiji. Karisma ima poslovnu strategiju i filozofiju potpuno orijentisanu na svoje goste i inovativnim konceptima se izdvaja od konkurencije, o čemu svjedoče i brojne nagrade i priznanja poput prestižne AAA 4 Diamonds. Takođe, hoteli grupacije su redovno na najcjenjenijim listama poput Forbsove liste top 10 hotela, zatim listama Conde Nast Traveller, Trip Advisor, Wine Spectator Award of Excellence, a ključnu snagu Karisme čini njeni zaposleni, što je vrednovano činjenicom da je grupacija seritifikovana i nalazi se na listi „Great Place to Work“. U oblasti održivog razvoja Karisma se ponosi inicijativama koje realizuje, čemu svjedoče nagrade i sertifikati poput Green Globe, Travelife Gold Award i brojni drugi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *