Cilj Turske i CG povećanje trgovinske razmjene na 250 miliona dolara

Dodajte komentar

Cilj vlada Turske i Crne Gore je da se godišnja trgovinska razmjena sa sadašnjih 75 miliona na 250 miliona dolara u naredne četiri godine. To je saopšteno na sastanku potpredsjednika vlada Crne Gore i Republike Turske Milutin Simović i Redžep Akdag.

Tokom sastanka je ocijenjeno da je zajednički cilj dviju Vlada izmjena crnogorsko – turskog Sporazuma o slobodnoj trgovini sa ciljem dalje njegove liberalizacije i stvaranja dodatnih preferencijala kao i podizanje nivoa godišnje trgovinske razmjene sa sadašnjih.

“Na sastanku održanom u okviru IV sjednice Mješovite komisije za ekonomsku saradnju Vlade Crne Gore i Vlade Republike Turske bilo je riječi o turskim iskustvima u primjeni modela privatno-javnog partnerstva u realizaciji i finansiranju kapitalnih projekata od javnog interesa prije svega u zdravstvu, saobraćajnoj infrastrukturi i obrazovanju”, navodi se u saop[tenju Vlade.

Akdag je, kako dodaju, iskazao spremnost da uputi poseban ekspertski tim koji bi tokom boravka u Crnoj Gori prezentirao turske modele i iskustva.

 Simović se zahvalio vicepremijeru Akdagu na podršci koju je Turska pružala Crnoj Gori u procesu našeg pristupanja NATO-u, i istakao da je članstvo u Sjevernoatlanstkom savezu najveći strateški državni uspjeh Crne Gore od obnove državnosti, 2006. godine.

Sastanku su prisustvovali ministri saobraćaja i pomorstva, zdravlja i prosvjete Osman NurkovićKenan Hrapović i Damir Šehović i savjetnik predsjednika Vlade za strane investicije Vladimir Beratović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *